Зверев за стратегията на Европа: Карлос каза, че ще спечели последния мач и ни разпредели

от в 16:29 на 25.09.2024
Елеонора Александрова

Отбор "Европа" сътвори страхотен обрат в последния ден на "Лейвър Къп", след като изоставаше с четири точки преди последните два мача и с нуждаеше от задължителни победи в тях.

Александър Зверев и Карлос Алкарас обаче се превърнаха в големите герои на "сините", печелейки последните два двубоя и по този начин отборът на Стария континет спечели за пети пъти в досегашните седем издания на надпреварата.

Оказа се, че зад успеха на "Европа" не се крие стратегия измислена от капитана Бьорн Борг, който по-скоро просто е слушал и се е съгласил с всичко изказано от лидера на отбора Карлос Алкарас, който спечели 8 от 13-те точки за тима си: 

"Каква беше идеята на стратегията ни? Съвсем проста. Онзи ден имахме среща. Карлос влезе и реши какво ще правим. Той каза, че иска да играе на двойки с Каспър, след това изпрати Даниил да играе на сингъл срещу Бен.

Беше убеден в това, че няма да загубя срещу Тиафо, както и че той ще спечели решаващия мач. Той имаше по-голямо доверие в мен, отколкото аз съм имал в себе си някога. Ние приехме веднага неговата стратегия и го направихме." - разкри Зверев подробностите от кухнята на европейския отбор.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Зверев за стратегията на Европа: Карлос каза, че ще спечели последния мач и ни разпредели Елеонора Александрова
Теми:  
laver cup | александър зверев | интервюта | карлос алкарас | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook