Бившият шампион набира скорост: Зверев преодоля Де Минор и е на 1/4-финал в Рим

от в 14:32 на 12.05.2022
Владислав Риждов

Александър Зверев започна участието си на Мастърса в Рим с труден успех над младия Себастиан Баес. Бившият шампион обаче постепенно набира скорост и днес показа доста по-категоричен тенис, за да се класира за четвъртфиналите във Вечния град. Зверев надигра Алекс де Минор с 6:3 7:6(5) и очаква победителя от двойката Марин Чилич - Кристиан Гарин.

Двубоят започна с доминация от страна на фаворита. Зверев навлезе в мача на високо обороти, като още от първите минути си личеше преимуществото, което той има над съперника си. Германецът загуби само три точки, за да се откъсне пред Де Минор с 3:0. Поставеният под номер 2 разчиташе много на началния си удар, който му позволяваше безпроблемно да увеличава преднината си, а освен това показа и добра игра на ретур, чрез която скоро се сдоби с още един брейк на сметката си, повеждайки с 5:1. Световният номер 22 обаче бе решен да не се предава толкова лесно, и редуцира част от изоставането си, но Зверев затвърди по-добрата си игра и не остави възможности на австралиеца, приключвайки откриващата част с печеливш удар от форхенд.

Високото ниво на тенис от Зверев се прехвърли и след почивката. Де Минор нямаше никакъв отговор на дълбоките и плътни удари на германеца и бързо световният номер излезе напред с 3:1 гейма. Последва отпускане, което накара непоставения състезател да вярва, че може да измъкне нещо повече от срещата. Де Минор изравни резултата, а впоследствие показа стабилност, за да задържи паритета налице. В самия край обаче той инкасира пробив, но вместо следващия гейм да е последен в двубоя, австралиецът направи рибрейк, за да се стигне до тайбрек. Там Саша показа познатото си лице и на бърза ръка поведе с 5:2. Въпреки че изпита трудности да затвори сблъсъка, и се стигна до 5:5, фаворитът показа решителност и вече мисли за 1/4-финалния си мач.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Бившият шампион набира скорост: Зверев преодоля Де Минор и е на 1/4-финал в Рим Владислав Риждов
Теми:  
алекс де минор | александър зверев | атп | мастърс 1000 | обзор | тенис турнир в рим

Коментари





Следвайте ни в Facebook