Опрян до стената: Зверев навакса сет пасив срещу най-младия в топ 50 и е на 1/2-финал в Хале

от в 16:13 на 21.06.2024
Елеонора Александрова

Александър Зверев се класира за финалната четворка в Хале. Световният номер 4 срещна сериозна съпротива в лицето на младата надежда на Франция, Артур Фис, но показа характер и го надделя с 6:7(5) 6:3 6:4 и оформи сблъсък с Хуберт Хуркач, който победи Маркос Гирон.

Зверев наложи силовия си стил на игра и в този мач, ала по-ниско ранкираният тенисист не отстъпваше по нито един показател на представителя на топ 5 и при 2:2, французинът разполагаше с брейкпойнт. Мощният сервис на германеца обаче го спаси от потенциалното изоставане, а след това сервиращите доминираха и се стигна до тайбрек. Така се сти.

Дългият гейм започна добре за Фис, който поведе с минибрейк, ала вторият поставен бързо изравни точките. Въпреки натиска, който Зверев наложи, по-младият му опонент запази хладнокръвие и отново си върна преднината в резултата, с което си гарантира успеха в откриващия сет.

Тенденциите от откриващата част се пренесоха и в първите минути на втората. Първото любопитно положение настъпи при 2:1, когато Зверев засили темпото си на игра, за сметка на Фис, който започваше да допуска повече непредизвикани грешки. Така пред Зверев се отвориха две точки за пробив, ала най-младият представител на топ 50 не изглеждаше готов да отстъпи на именития си опонент и се измкъна от трудното положение.

Въпреки пропуснатата възможност, двукратният "мейджър" финалист пробив още в следващия сервис гейм на Фис, след което световният номер 4 успяваше да запазва темпото си на игра, а макар и при 5:3 французинът да бе показал характер в ключовите моменти, Зверев не допусна изненади и изравни резултата в сетовете с 6:3 във втория.

Геймовете в последната част ставаха все по-бързи, а това определено бе по вкуса на Зверев. Въпреки че се забелязваха известни проблясъци в играта на младока, германецът удържаше успешно на атаките му, а при 3:3 обърна играта играта в своя полза и без да допусне изненади, спря устрема на амбицирания си противник, реализирайки решителен късен пробив.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Опрян до стената: Зверев навакса сет пасив срещу най-младия в топ 50 и е на 1/2-финал в Хале Елеонора Александрова
Теми:  
atp | александър зверев | артур фис | Обзори | хале

Коментари





Следвайте ни в Facebook