Зверев надви 2-кратен ATP шампион и заяви, че чувства как може да спечели Уимбълдън

от в 18:21 на 02.07.2024
Георги Димитров

Александър Зверев стартира участието си на Уимбълдън с безапелационна победа с 3-0 над Роберто Карбаес Баена (световен номер 64 и 2-кратен ATP шампион). Германецът не остави никакви шансове на опонента си, нанизвайки 18 аса при 74% вкаран първи сервис и така за 1:54 минути игрово време спечели с 6-2 6-4 6-2. Мачът се игра на покрития корт номер 1, тъй като времето не беше благоприятно за игра на открито.

Зверев започна агресивно от първата минута и принуди опонента си да спасява 3 възможности за пробив още в откриващия гейм. Все пак силното желание и добрата игра на Зверев му помогнаха да направи първия пробив в мача. Това се случи в 5-тия гейм, а след това световният номер 4 спечели 3 поредни гейма и заслужено спечели сета с 6-2. Германецът с руски корени бе абсолютно безгрешен на собственото си подаване, като за целия първи сет загуби едва 2 точки, когато сервираше.

Картината не се промени през втория сет. Зверев продължи да тормози испанеца с убийствените си ретури, но още по-убедителен бе, когато той имаше началното подаване. Карбаес Баена се опитваше да се противопостави по всякакъв начин на именития си съперник и бе пробит само веднъж през втория сет, но космическите 90% вкаран първи сервис и отново само 2 загубени точки на начален удар помогнаха на Зверев да поведе с 2-0. 

Дълбоките ретури и агресивните излизания към мрежата направиха така, че Зверев да стартира и 3-тия сет с пробив. Малко след това дойдоха и единствените колебания на 4-тия поставен, като му се наложи да спасява точки за пробив в 2 последователни гейма, но неговото най-силно оръжие през целия мач - сервиса му помогна да задържи подаванията си. В крайна сметка Зверев не допусна да бъде пробит през целия двубой и затвори 3-тия сет с резултат 6-2. 

Така първата ракета на Германия продължава към втори кръг, където ще премери сили с победителя от мача между местния представител Хенри Сър и Маркос Хирон, а любопитното е, че Саша сподели как за пръв път чувства, че наистина е способен да спечели Уимбълдън и това за него е най-откритата схема на турнира от 20 години насам.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Зверев надви 2-кратен ATP шампион и заяви, че чувства как може да спечели Уимбълдън Георги Димитров
Теми:  
atp | александър зверев | Обзори | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook