Реваншът е взет: Зверев си отмъсти на екзекутора му от смесените двойки и е на 1/8-финал в Париж!

от в 16:48 на 30.07.2024
Георги Димитров

Александър Зверев продължава уверено към 1/8 финалите на Олимпиадата в Париж, след като победи с 6:3 7:5 представителя на Чехия, Томаш Махач. Така световният номер 4 взе частичен реванш, след като именно Махач заедно със своята сънародничка и половинка извън корта, Катерина Синякова, го отстрани в турнира на смесени двойки, където Зверев бе топ поставен заедно с Лаура Зигемунд.

Мачът започна изненадващо за Зверев, който допусна да бъде пробит още в първия гейм. Махач направи четири поредни точки на ретур и откри резултата, но златният медалист от Токио веднага отговори на предизвикателството и изравни геймовете.

Саша подобряваше нивото си с всеки изминал гейм и направи нов пробив в 6-тия гейм и то на 0, а след ново безпроблемно взето подаване германецът отвори сериозен аванс от 5-2 гейма. Макар да изглеждаше безпомощен, Махач се пребори за гейма си, спасявайки сетбол, но Зверев не допусна колебания и спечели откриващия сет с 6-3, нанизвайки 5 аса и губейки едва две точки на първи сервис.

Устрема на световният номер 4 се пренесе и във втория сет и той тръгна с нов пробив след поредица от грешки на чешкия му съперник. Махач определено не се чувстваше добре на корта и бе на път да допусне нов пробив в 3-тия гейм, който тотално да го отдалечи от победата, но все пак успя да го предотврати и да остане близко в резултата.

Това сякаш му вдъхна кураж и след кратката почивка Махач отново спечели 4 поредни точки на подаването на Зверев, изравнявайки геймовете за 2-2. В следващите минути и двамата играеха по-добре на ретур, но до нов пробив така и не се стигна. По всички изглеждаше, че вторият сет ще се реши в тайбрек, но Саша взе нещата в свои ръце и след безупречен гейм на ретур осъществи пробив на 0, с който си осигури възможността да сервира за победата.

Ръката на Зверев не трепна и след нов гейм на 0 той вече бе на 1/8 финалите, където ще срещне съпротивата на Алексей Попирин. Австралиецът победи Стан Вавринка в два сета и изглежда способен да се опълчи на третия поставен.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Реваншът е взет: Зверев си отмъсти на екзекутора му от смесените двойки и е на 1/8-финал в Париж! Георги Димитров
Теми:  
александър зверев | олимпийски игри | париж 2024

Коментари





Следвайте ни в Facebook