"Нямам титла от Шлема заради вас": Зверев се нахвърли на Лаяни, който беше орав (видео)

от в 08:09 на 09.10.2024
Елеонора Александрова

Александър Зверев се нахвърли абсолютно незаслужено върху Мохамед Лаяни по време на вчерашния си двубой от втория кръг на Мастърса в Шанхай, който германецът спечели след триумф над Талон Грийкспор в тайбрека на решителния сет. Тазгодишният финалист на Ролан Гарос имаше реален шанс да пробие при 5:5 в първия сет, но неговият съперник направи страхотно стоп воле, за да спечели точката.

Зверев обаче побесня, защото мислеше, че е стигнал до съперниковия удар навреме, но съдията на стола напълно правилно забеляза, че топката е отскочила два пъти от корта. Решението на опитния арбитър беше оспорено по всевъзможни начини и олимпийският шампион от Токио дори си позволи да направи вметката, че все още не е печелил титла от Големия шлем точно заради съдиите.

"Как по дяволите отсъждаш подобно нещо"?! Отиграх топката напълно чисто. Съдиите тотално провалят турнира през тази година. Карлос Бернардеш напълно провали вчерашния мач на Вавринка, а след това същото направи и съдията, който беше поставен на мача на Тиафо.

През тази година съм изиграл общо 80 мача, нензависимо дали съм бил болен или контузен. Не мога да приема, че съм дошъл до Китай през месец октомври, за да ме прецакваш по този начин. Не е възможно. Вече играя от 9 месеца"! - гласеше тирадата на Зверев, която завърши с хвърлена ракета на корта, а в крайна сметка Грийкспор съумя да измъкне подаваненто си.

Ти направи грешка! Губя всеки финал от Големия шлем заради вас. Скъсвам си зад*ика от работа, за дойдете вие съдиите и да решите изхода на всеки един мач и турнир. За какво полагам изобщо тези усилия? Казваш ми, че това е достатъчно?

Достатъчно е, защото ти си стоиш в удобния стол, а аз си скъсвам зад*ника от тичане - продължи световният номер 3 да беснее по време на почивката между геймовете, а нарая той беше поставен в много неловка позиция от интервюиращия след края на мача, който го уведоми, че всъщност Лаяни е бил прави и Зверев се опита да замаже всичко с клишираното "всички сме хора и правим грешки".


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
"Нямам титла от Шлема заради вас": Зверев се нахвърли на Лаяни, който беше орав (видео) Елеонора Александрова
Теми:  
atp | александър зверев | видео | любопитно | шанхай

Коментари





Следвайте ни в Facebook