Звезден финал в Ухан: Олимпийската шампионка спря голямата изненада и ще спори със Сабаленка

от в 14:11 на 12.10.2024
Елеонора Александрова

Кинуен Женг ще спори за титлата с Арина Сабаленка на WTA 1000 състезанието в Ухан! Олимпийската шампионка сложи край на приазката за изненадата на турнира и своя сънародничка - Синю Уанг, след като триумфира в първия изцяло китайски полуфинал на това равнище - 6:3 6:4 за 1 час и  41 минути игрово време. Така световната номер 7 ще се опита за пръв път в своята кариера да спре Сабаленка и да я раздели от възможността да завоюва третата си поредна титла в китайския мегаполис.

По-високата класа на Женг си пролича още в четвъртия гейм на първата част, когато тя си осигури преднина от пробив, но Уанг обаче показа характер и отвърна със светкавичен рибрейк. Последваха минути на равностоен тенис, в който полуфиналистките радваха публиката с висококачествен тенис, но в осмия гейм фаворитката си върна върна аванса, за да поведе с 5:3 и впоследствие нямаше проблеми да затвори частта на собствен начален удар.

Втората част започна с размяна на бъзи брейкове, а Уанг доказа, че има своето място в подобен двубой и се откъсна напред с пробив при 4:3, само че олимпийската шампионка се съвзе навреме и спечели три от последните четири гейма, за да спечели втория сет и да се класира за своя първи финал на ниво WTA 1000!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Звезден финал в Ухан: Олимпийската шампионка спря голямата изненада и ще спори със Сабаленка Елеонора Александрова
Теми:  
wta | кинуен женг | Обзори | синю уанг | ухан

Коментари





Следвайте ни в Facebook