Звезден сблъсък на старта в Уинстън Сейлъм: Григор Димитров очаква Доминик Тийм!

от в 00:10 на 20.08.2022
Калоян Соколов

Григор Димитров взе неочакваното решение да играе в седмицата преди началото на US Open, като прие "уайлд кард" за участие на ATP 250 надпреварата в Уинстън Сейлъм. Българинът за последно е играл на същото състезание преди цели 11 години, когато отпада на осминафиналите от Александър Долгополов, а сега се завръща в ролята на една от най-големите атракции за местните фенове, тъй като ще оглави основната схема. Всъщност жребият за турнира беше изтеглен преди броени минути и българинът ще срещне другия участник с най-съществени успехи, а именно Доминик Тийм.

Бившият шампион на US Open ще трябва на старта да преодолее участващия посредством специална покана от организаторите Джей-Джей Уулф, за да си осигури среща с първата ни ракета. До момента Григор и австриецът са изиграли цели шест мача помежду си, като родният ни представител може да се похвали с преднина от 4:2 победи. При евентуален успех на Димитров, то на осминафиналите най-вероятно ще се изправи срещу тийнейджърската сензация Джак Дрейпър, чиито страхотни изяви го отведоха до четвъртфиналите в Монреал. Британецът обаче има трудната задача преди това да преодолее съпротивата на друга от големите звезди в надпреварата - Фабио Фонини.

На четвъртфиналите пък бившият номер три би могъл да се изправи срещу Иля Ивашка, от когото допусна поражение при последната им среща, а в същата половина са две от най-големите млади звезди в спорта - Холгер Руне и Лоренцо Музети, които биха могли да се сблъскат помежду си във фазата на финалната осмица.

Долната половина на схемата изглежда значително по-слабо, бивайки предвождана от Ботик ван де Зандхулп. Най-близкият поставен до нидерландеца е клей специалистът Жауме Мунар, а в неговата четвърт попадна и Николоз Басилашвили, който вероятно се намира в най-слабата си форма някога и преди няколко дни отстъпи с 0:6 1:6 на Макензи Макдоналд в Синсинати.

Големите фаворити в тази секция от жребия изглеждат Максим Креси и Емил Руусувуори, които непрекъснато подобряват рекордните си класирания и не е малко вероятно да ги видим сред поставените в Ню Йорк, но можем да очакваме изненади и от винаги непредсказуемия Танаси Кокинакис.

Ето я и пълната схема в Уинстън Сейлъм:


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Звезден сблъсък на старта в Уинстън Сейлъм: Григор Димитров очаква Доминик Тийм! Калоян Соколов
Теми:  
atp | ботик ван де зандсхулп | григор димитров | джак дрейпър | доминик тийм | жребий | уинстън сейлъм | фабио фонини

Коментари





Следвайте ни в Facebook