Звездна програма в Пекин: Алкарас срещу откритието на сезона и шоуто Медведев - Монфис

от в 17:00 на 26.09.2024
Елеонора Александрова

ATP 500 състезанието в Пекин може да се лиши от присъствието на Григор Димитров, но въпреки това си остава вероятно най-силната надпревара от тази категория в професионалния тенис. След като Яник Синер започна успешно участието си в китайската столица, то утре ни предстои да видим в дейстие цели трима представители на топ 10 действие.

Вторият поставен в схемата, Карлос Алкарас, ще започне участието си срещу непознат за него съперник, в лицето на една от изгряващите звезди на ATP тура - Джовани Мпеши Перикар.

Французинът, който също, като Алкарас, е на 21-годишна възраст, спечели първата си ATP титла, тази година, в родния си град, Лион. Само два месеца по-късно, той достигна и до осминафиналите на Уимбълдън, като щастлив губещ.

В едва дебютната си година в Тура, той вече може да се похвали с победи над тенисисти, като Бен Шелтън, Себастиан Корда, Александър Бублик и Томас Мартин Ечевери. Всичко това му отреди заслужено място сред първите 50 в света, въпреки че започна сезон извън топ 200, а тепърва проедстои да разберем дали мощните сервиси на 2-метровия французин могат да се превърнат в проблем за Карлитос, който показа звездна форма на отминалия Laver Cup.

Освен това ни очаква ни и шоу между световния номер 5, Даниил Медведев, и неостаряващия Гаел Монфис. Досега те са се срещали общо 4 пъти, като всеки един от тях има по 2 победи, а една от победите на "Ла Монф" костваше първото място в ранглистата на руснака през 2022-ра в Индиън Уелс.

Андрей Рубльов ще се изправи срещу бившия представител на топ 10 - Пабло Кареньо Буста. В момента испанецът се намира извън първите 200, тъй като миналата година той изигра едва 7 мача поради контузия. Руснакът води в срещите им с 2:0.

Освен трима от големите фаворити, утре ще видим и една от живите легенди на тениса, Стан Вавринка, в действие. Бившият номер 3 ще играе срещу руснака Роман Сафиулин, който в момента е под номер 69 в световната ранглиста.

Capital Group Diamond (начало: 06:00)

1. Джунченг Шанг -  Бу Юнчаокете

2. Алехандро Давидович Фокина - Жижен Жанг (не преди 14:00)

Lotus (начало: не преди 08:00)

1. Гаел Монфис - Даниил Медведев 

2. Джовани Мпеши Перикар - Карлос Алкарас (не преди 10:00)

3. Андрей Рубльов - Пабло Кареньо Буста 

Moon (начало: 06:00)

1. Роман Сафиулин - Стан Вавринка 

2. Зизу Бергс - Лоренцо Музети 

Brad Drewett (начало: 06:00)

1. Франсиско Серундоло - Якуб Меншик 

2. Роберто Баутиста Агут - Артур Риндеркнеш 

3. Карен Хачанов - Роберто Карбайес Баена 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Звездна програма в Пекин: Алкарас срещу откритието на сезона и шоуто Медведев - Монфис Елеонора Александрова
Теми:  
atp | пекин | програма

Коментари





Следвайте ни в Facebook