Звездни сблъсъци в Токио: Повторение на финала от US Open 2014; Фриц срещу шампиона в Хамбург

от в 13:18 на 23.09.2024
Елеонора Александрова

Турнирът от категория ATP Токио ще започне след два дни, като японската столица ще ни предложи множество интересни битки, с участието на част най-добрите тенисисти в света, а изтегленият днес жребий ни предложи множество интересни двойки.

Още в първия кръг на състезанието ще видим повторение на финала от US Оупън през 2014-та година, а именно мач между Марин Чилич и 2-кратния шампион Кей Нишикори. В момента двамата ветерани са далеч от оптималната си форма, а това до голяма степен се дължи на тежките контузии, сполетили ги през последните години, като в момента хърватинът се намира под номер 373 в световната ранглиста, а японецът - под номер 200.

Въпреки това, двамата тенисисти постепенно започват да напомнят на себе си, като тази седмица Чилич се класира за първия си полуфинал от 2 години насам, а Нишикори записа победа над Стефанос Циципас в Монреал, като ние можем да очакваме висококачествена битка между двама от най-успршните играч за последното десетилетие. Досега те са се срещали 15 пъти, като местният любимец води с 9:6 победи, но победата в най-важния им беше за Чилич, когато той вдигна първата си и единствена досега "мейджър" купа.

В горната половина е и финалистът на тазгодишния US Оупън, Тейлър Фриц, който е топ поставен. Жребият обаче не беше никак благосклонен към първата ракета на САЩ, тъй като още в първия кръг той ще се изправи срещу младата надежда на Франция, Артур Фис.

В осминафиналите пък Фриц би могъл да срещне Матео Беретини, а на четвъртфиналите - действащия шампион на турнира и негов съотборник на тазгодишния Лейвър Къп, Бен Шелтън. В тази част на схемата се открояват и имената на Каспър Рууд, Феликс Оже-Алиасим и Холгер Руне.

Долната половина също се очертава да е интересна. Най-високоранкираният тенисист в нея, Хуберт Хуркач, ще може да се изправи oще във втори кръг срещу полуфиналиста от Откритото първенство на САЩ, Джак Дрейпър, а при евентуална победа над британеца, то световният номер 9 би могъл да се изправи и срещу другия тенисист, достигнал до финалната четворка в Ню Йорк - Франсис Тиафо. В тази част на схемата са и Стефанос Циципас, Томи Пол, Уго Юмбер и Алексей Попирин.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Звездни сблъсъци в Токио: Повторение на финала от US Open 2014; Фриц срещу шампиона в Хамбург Елеонора Александрова
Теми:  
atp | бен шелтън | жребий | кей нишикори | марин чилич | тейлър фриц | токио

Коментари





Следвайте ни в Facebook