Звездните сблъсъци Алкарас - Руне и Синер - Медведев откриват невижданото шоу в Рияд (програма)

от в 17:18 на 15.10.2024
Калоян Соколов

Азиатското турне в ATP Тура може да приключи, но още от утре стартира едно невиждано тенис шоу по рода си, а именно надпреварата "Six Kings Slam", която ще се проведе в Рияд. Организаторите на събитието още отсега загатват, че между 16-ти и 19-ти октомври ще се насладим на уникална по рода си надпревара в столицата на Саудитска Арабия, съдейки по невероятния трейлър, който беше създаден с цел промотирането на турнира.

Там можехме да видим Карлос Алкарас, Рафаел Надал, Даниил Медведев, Новак Джокович, Холгер Руне и Яник Синер в ролята на различни изцяло новосъздадени супергерои, а самият Джокович сподели как никога досега според него не е било правено по-добро рекламно видео за тенис събитие. 

Друг интересен сегмент е и огромната щедрост на домакините, които ще наградят всеки един от участниците с чек за 1,5 милиона долара, а шампионът в състезанието ще си тръгне с изключително приятната сума от 6 милиона долара, което ще бъде абсолютен рекорд в историята на тениса, като можем да направим едно сравнение с US Open и близо два пъти по-малката награда, с която Яник Синер напусна Ню Йорк (3 милиона и 600 хиляди долара).

През утрешния ден ще бъдат определени съперниците на Новак Джокович и Рафаел Надал, които ще започнат своето участие директно от полуфиналите на състезанието, въпреки че не са двамата най-високоранкирани участници в турнира.

Това означава, че ще се насладим на поредната битка между Синер и Медведев, които само преди няколко дни се сблъскаха в 1/4-финален мач от Мастърса в Шанхай, а световният номер едно надви руснака с лекота, за да запише седма победа в последните си осем мача с него и така да изравни общо баланс между двамата до 7:7.

Впоследствие на корта ще излязат двама от най-вълнуващите играчи на новата генерация, в лицето на Карлос Алкарас и Холгер Руне, които не са се срещали от миналогодишния Уимбълдън насам.

Испанецът ще бъде в роляата на категоричен фаворит за спечелването на мача, имайки предвид далеч по-добрата му моментна форма, но настоящият номер 14 вече в миналото е надигравал Алкарас и постепенно се връща към най-добрия си тенис, така че изобщо не бива да бъден подценяван.

Победителят от двойката Синер - Медведев, ще се изправи на полуфиналите срещу Новак Джокович, а спечелелият измежду Руне и Алкарас, ще има шанс да премери сили с Рафаел Надал, за когото състезанието на твърдите кортове в Саудитска Арабия, се явява предпоследно в славната му кариера, която ще приключи по време на тазгодишните финали на Купа "Дейвис".

Програмата за ден 1 на "Six Kings Slam" (сряда)

1. Даниил Медведев - Яник Синер (започват не преди 19:30)

2. Карлос Алкарас - Холгер Руне (започват не преди 21:00 часа)

* турнириът ще се излъчва в стрийминг платформата DAZN за територията на България


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Звездните сблъсъци Алкарас - Руне и Синер - Медведев откриват невижданото шоу в Рияд (програма) Калоян Соколов
Теми:  
atp | six kings slam | даниил медведев | карлос алкарас | новак джокович | програма | рафаел надал | рияд | холгер руне | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook