Звездно присъствие на финала в Майорка: Клоп вдъхнови Табийо за историческо постижение

от в 14:38 на 30.06.2024
Калоян Соколов

Юрген Клоп посети финала на ATP 250 надпреварата в Майорка. Легендарният германски футболен мениджър напусна Ливърпул след 9 години начело на "мърсисайдци", в които върна блясъка на един от най-великите отбори в историята и в момента се е отдал на заслужена почивка. Клоп и неговата съпруга Улла от няколко седмици насам вече живеят в тяхната новозакупена вила на Балеарските острови и решиха да се насладят на сблъсъка за титлата в Майорка, който противопостави Алехандро Табийо на Себастиан Офнер, а Клопо се срещна и с двамата тенисисти преди мача.

Култовият треньор не беше никак трудно да бъде забелязан на трибуните, тъй като носеше тениска на германския национален отбор по футбол, който по-късно през деня игра и победи Дания на 1/8-финалите от Европейското първенство по футбол. Самият Клоп отказа да посочи кой тенисист би избрал да има в своя футболен отбор, разкривайки как би искал човек с интелекта на Федерер, менталната сила на Надал и физиката на Джокович.

Самият турнир пък беше спечелен от чилиеца Алехандро Табийо, който се превърна в първия тенисист от тази държава със завоювана титла на трева в историята. Освен това Табийо вече е спечелил трофеи на всички настилки от началото на сезона (макар и титлата на клей да е на Чаланджър ниво) и заслужено неговата втора ATP титла ще го изведе до дебют в топ 20 на световната ранглиста.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Agos Larocca (@agoslarocca)


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Звездно присъствие на финала в Майорка: Клоп вдъхнови Табийо за историческо постижение Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | любопитно | майорка | юрген клоп

Коментари





Следвайте ни в Facebook