Звездопадът продължава: Световната №3 също се сбогува с Ролан Гарос през първата седмица!

от в 14:02 на 02.06.2023
Мирела Николова

Джесика Пегула е поредното голямо име при дамите, което напуска тазгодишното издание на Ролан Гарос още преди втората седмица. След като в предходния кръг продължи напред след отказване на Камила Джорджи, днес световната №3 не успя да преодолее съпротивата на 28-ата в схемата Елизе Мертенс и се сбогува с надпреварата след загуба с 1:6 3:6. По този начин белгийката продължава към осминафиналната фаза на турнира, където я очаква двубой с победителката измежду Анастасия Потапова и Анастасия Павлюченкова.

Дебютният сет премина изцяло под доминацията на белгийската представителка, чиито удари биваха пласирани с максимална дълбочина и прецизност. Това ѝ помагаше по отличен начин да разгръща своите атаки и да пречупва защитата на по-високоранкираната си противничка, като само след малко повече от четвърт час Мертенс водеше с два пробива и 5:0. Пегула така и не успяваше да намери противодействие срещу отличната игра на съперничката и силите ѝ стигнаха единствено за това да не загуби сета на нула.

Втората част се разви значително по-равностойно, след като световната №3 стабилизира представянето си и вече все по-често успяваше именно тя да бъде във водеща позиция в разиграванията. Броят на непредизвиканите ѝ неточности обаче непрекъснато нарастваше, а това ѝ попречи да материализира брейкбола си в шестия гейм, след което още в следващото си подаване на свой ред инкасира пробив и изостана с 3:4. Макар още в следващото подаване на противничката си да имаше три възможности за моментален рибрейк, Пегула не успя да се възползва от тях и съвсем скоро двубоят бе доведен до своя край в полза на белгийката. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Звездопадът продължава: Световната №3 също се сбогува с Ролан Гарос през първата седмица! Мирела Николова
Теми:  
wta | джесика пегула | елизе мертенс | Обзори | ролан гарос 2023

Коментари





Следвайте ни в Facebook