Звездопадът в Маями продължава: Световният №9 също е аут още след първия си мач!

от в 22:56 на 26.03.2022
Мирела Николова

Феликс Оже-Алиасим имаше летящ старт на сезона, след като достигна до четвъртфиналите на Откритото първенство на Австралия, а впоследствие се поздрави и с титлата на АТР 500 турнира в Ротердам. Днес обаче канадецът трябваше да преглътне трето поредно поражение, този път във втория кръг на Мастърса в Маями от Миомир Кецманович, който демонстрира изключително високо ниво на игра от първата до последната точка в двубоя, за да се поздрави с крайната победа с изразителното 6:4 6:2 и да се придвижи към третия кръг на надпреварата, където го очаква сблъсък със Себастиан Корда или Алберт Рамос Виньолас.

Сърбинът влезе в мача пределно концентриран и още в първото противниково подаване се сдоби с два брейкбола, които обаче не бяха материализирани. Въпреки това той не отпусна хватката си нито за момент и дочака удобния момент, в който да се възползва от колебанията на съперника. Това се случи в седмия гейм, когато световният №9 допусна серия от непредизвикани неточности, довели до брейк в сметката на Кецманович, оказал се решителен за изхода на частта в негова полза.

Вторият сет пък протече още по-категорично за сърбина, който продължи да бъде изключително солиден от сервис линията, не оставяйки никакви шансове на Оже-Алиасим дори да достигне до възможност за пробив. Балканецът също така не пропускаше момент, в който да атакува слабия начален удар на канадеца и не след дълго Кецманович се откъсна напред с 2 брейка и 5:1, като оттам насетне връщане назад за седмия поставен не съществуваше.

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Звездопадът в Маями продължава: Световният №9 също е аут още след първия си мач! Мирела Николова
Теми:  
atp | маями | миомир кецманович | Обзори | феликс оже-алиасим

Коментари





Следвайте ни в Facebook