Тенис клуб "Банкя"

Оцени този корт:
Тенис клуб "Банкя"

Информация

ТК - БАНКЯ е основан през 1984 г. През този период в клуба са преминали тенис обучение над 1000 деца, юноши и девойки. От детско-юношеската школа на клуба израстват талантливи деца като Лазарина Саздова - вицешампионка на страната на двойки за девойки до 18 год, Бистра Оташлийска - държавен шампион за девойки, Янаки Янакиев - национален състезател, Рашко Пътников, Мария Вюнова, Рангел Марков и други донесли много купи и медали за клуба.

Клубът става инициатор за организирането на много силни и интересни тенис турнири за юноши и девойки. Първият турнир, на който ТК "Банкя" е домакин и организатор се провежда през 1988 г. Тогава той се нарича "Олимпийски надежди" и е за наградите на БОК.

От 1990 г. турнирът влиза в календара на ЕТА и се налага като един от най-престижните турнири в региона. Традиционно в турнира участват най-добрите български състезатели до 14 г. Редовно участват състезатели от Русия, Югославия, Гърция, Кипър, Турция, Израел, Румъния, Македония, Португалия и Италия.

В различните години са участвали тенисистки от сегашния световен елит - Анастасия Мискина, Светлана Кузнецова, Надя Петрова, Вера Кутузова, Сесил Каратанчева, Цветана Пиронкова и други.

Контакти

Адрес и Контакти

0884 121 320; 02 99 77 123; 02 99 77 195
гр. Банкя, ул. "Раковски" №23

Карта

Коментари
Следвайте ни в Facebook