Тенис клуб "Малеева"

Оцени този корт:
Тенис клуб "Малеева"

Информация

В началото на 2005г. на бул. Никола Вапцаров в квартал Лозенец, непосредствено до София ленд, отваря врати Тенис клуб Малееви. Той е създаден от и е собственост на известната спортна фамилия, донесла най-големите тенис успехи на България, сестрите Мануела, Катерина и Магдалена Малееви и майка им Юлия Берберян.

Клубът е разположен на площ от 14 декара. Самата сграда е 2 905 кв.м. Архитектурният проект е дело на “+ Архитектура”. Строителството започва през февруари 2004 и завършва за 10 месеца. Проект-мениджъри на обекта са “София Истейтс”.

Най-голямото достойнство на Клуба е специализираната тенис зала, произведена и доставена в България от световния лидер в тенис съоръженията – люксембургската фирма Astron. Залата предлага четири корта, покрити със специална настилка – гранулат.

Комплексът предоставя на клиентите си и шест открити корта с червена настилка (шамот). Големият брой открити и закрити кортове дават възможност на любителите на тениса да играят целогодишно. Три от откритите кортове позволяват игра вечер на осветление, подобно на това на US Open.

Кортовете са проектирани с възможност за провеждане на международни състезания. Два от откритите корта разполагат с постоянни трибуни за публика, предвидена е възможност за изграждане на временни трибуни. В залата също е възможно изграждането на временни трибуни. Предвиден е и отделен вход за публика.

Контакти

Адрес и Контакти

Адрес: гр. София 1407, бул. Никола Вапцаров 57

Телефон: (02) 962 22 88
Мобилен телефон: 0878 622 282
Факс: (02) 962 86 65
E-mail: [email protected]
Работното време: понеделник – неделя 7:00 – 22:00

Карта

Коментари
Следвайте ни в Facebook