"Тенис Европа" поиска възстановяване на точките от по-малките турнири на ITF

Оцени тази статия:
"Тенис Европа" поиска възстановяване на точките от по-малките турнири на ITF Георги Христов
от в 13:59 на 01.04.2019

Европейската тенис федерация поиска възстановяване на точките, валидни за световната ранглиста, от по-малките турнири на ITF.

Това стана на 45-ото Общо събрание на организацията във Валета (Малта) през уикенда. В него от българска страна се включиха Стефан Цветков - президент на БФТ и член на борда на директорите на Международната федерация (ITF), д-р Георги Крумов - зам. председател на УС на БФТ и Пресиян Коев - спортен директор на БФТ.

В общото събрание на Тенис Европа взеха участие рекордните 106 делегати от 41 национални федерации по тенис.

Делегатите проведоха конструктивни дискусии по три основни теми - ITF World Tennis Tour, прякото излъчване на турнирите от ITF за мъже и жени и реформата на Купа "Дейвис".

На събранието беше обявено единодушно становище от присъстващите национални федерации за възстановяване на точките за световната ранглиста за професионалните турнири от най-ниското ниво "Фючърс".

Както е известно, от този сезон състезанията с награден фонд 15 хиляди долара не носят точки за класацията на АТР, а за 25-хилядните турнири точки се дават едва при достигане на полуфиналите.

"По време на годишната генерална среща на Тенис Европа в Малта страните членки бяха единодушни от гледна точка на това, че настоящият преход между ITF World Tennis Tour и ATP Tour проваля играчите и федерациите, които ние подкрепяме"

Молим настойчиво ATP да обмисли незабавното възстановяване на ранкинг точките за турнирите от по-ниските нива.

Европа има повече събития и повече играчи отколкото всеки друг регион и силно вярваме, че тенисистите, състезаващи се в турнирите, трябва да бъдат разумно възнаградени за техните усилия. Настоящата ситуация оставя значителен брой играчи лишени от права и демотивирани, а това е във вреда на нашия спорт.

Затова силно окуражаваме ATP Турът да постигне споразумение с ITF, което да гарантира, че националните федерации могат да продължат да се концентрират върху задачите за развитие на спорта, както и върху това да осигурят последователен път за играчите, които желаят преход към професионалната верига", се казва в декларацията на Тенис Европа.

По време на събранието беше оповестена информация, че от проведено проучване в последните няколко месеца тенисът е на трето място от всички спортове в света по брой последователи в социалните мрежи.

Оцени тази статия:
"Тенис Европа" поиска възстановяване на точките от по-малките турнири на ITF Георги Христов
Теми:  
тенис | тенис бг | тенис европа | тенис новини | тенис ранглиста

Коментари



Следвайте ни в Facebook