Зверев за триумфа над Алкарас: Избих ракетата от ръцете му; отново съм там, където принадлежа

Оцени тази статия:
Зверев за триумфа над Алкарас: Избих ракетата от ръцете му; отново съм там, където принадлежа Елеонора Александрова
от в 17:30 на 25.01.2024

На четвъртфиналите на Откритото първенство на Австралия, Александър Зверев осъществи първата си победа над представител на топ 5 в турнири от Големия шлем, като надви световния номер 2 Карлос Алкарас, с резултат 6:1, 6:3, 6:7(2), 6:4. Така актуалният олимпийски шампион стига до втори полуфинал в Мелбърн, като негов опонент ще бъде Даниил Медведев.

Пресконференцията на бившия номер 2 бе много интересна, като германецът разкри как се е чувствал по време на мача си срещу Алкарас, както и говори за резултатите след завръщането си от тежката контузия, която получи по време на полуфиналния мач в Ролан Гарос през 2022-ра срещу Рафаел Надал.

- Можеш ли да ни кажеш по време на мача как си се чувствал, когато не успя да спечелиш третия сет?

- Някак го направих сложно, но също така и трябва да изкажа уважението си към него. (Алкарас). Той очевидно започна да играе най-добрия си тенис, когато изоставаше с 2:5 в третия сет, но мисля, че имах перфектния старт. Начинът, по който започнах - играх изключително агресивно, защото честно казано ти трябва да "избиеш ракетата от ръцете му". Ако му позволиш да контролира точките и темпото на игра, той е недостижим - имам предвид, той е най-добрият играч в света, когато става дума за това, така че наистина трябваше да взема нещата в свои ръце и смятам, че го направих добре.

- Какво е чувството да играеш на полуфинал на турнир от Големия Шлем след контузията, която получи в Ролан Гарос през 2022-ра?

- Да, очевидно много мисля, че това ме забави много в прогреса ми. Знаете, че преди контузията да се случи, бях на върха на играта си, бях на най-доброто ниво в кариерата си, така че в момента очевидно съм много щастлив, че се завърнах там, където съм и че печеля такива мачове. Дадох шанс на себе си отново. В първата половина на миналата година или по-скоро по време на целия сезон, не бях претендент за титлата в нито един турнир, така че ако сега съм, бих бил много радостен от това.

- Какво е усещането, да си спечелил първия си мач на "мейджър" надпревара над играч от топ 5?
- Просто съм много развълнуван, че съм на полуфиналите и способен да играя такива мачове, конкурирайки се с такива играчи.

- Какви са очакванията ти за полуфинала срещу Медведев?

-Много от мачовете ми с Медведев бяха изключително оспорвани. От миналата година той е много уверен, играе страхотен тенис, докато аз точно се завръщах от контузия, нямах увереността в решаващите моменти, не бях способен да затворя мачовете, например в Индиан Уелс и в Монте Карло. Медведев безспорно е много труден за игра, той е един от най-добрите играчи в света в момента, но очевидно съм доволен от позицията, на която се намирам и ще дам всичко от себе си, за да спечеля този мач в петък.

Оцени тази статия:
Зверев за триумфа над Алкарас: Избих ракетата от ръцете му; отново съм там, където принадлежа Елеонора Александрова
Теми:  
александър зверев | Алкарас | карлос алкарас

Коментари



Следвайте ни в Facebook