Барти надви Мугуруса и спечели трофея на Yarra Valley Classic

от в 05:58 на 07.02.2021
Диана Андреева

След близо година отсъствие от корта, Ашли Барти се завърна в Тура, спечелвайки титлата на Yarra Valley Classic! Подкрепяна от своите сънародници, австралийката се справи с Гарбинье Мугуруса на финала - 7:6(3) 6:4. 

Седмицата на Барти не беше напълно перфектна, като водачката на световната ранглиста бе близо до допускане на поражение на два пъти, но въпреки това в днешния мач напомни за най-добрата си игра и по този начин успя да се поздрави с титла, ден преди началото на първия за годината турнир от Големия шлем - Australian Open.

Независимо от днешното поражение, Мугуруса записа страхотно представяне в надпреварата. Испанката загуби близо пет пъти по-малко геймове, отколкото спечели, както и взе реванш срещу София Кенин, която я победи в спор за трофея на AO 2020.

По време на финала на Yarra Valley Classic, Барти се възползва изцяло от нестабилния бекхенд на своята опонентка. Световтата номер едно бе разнообразна в отиграванията си, като агресивни удари пласирани от дъното на корта и позволиха след един час и 47 минути игра да се поздрави с успех. Това е девета титла в кариерата на 24-годишната Барти, като за втора поредна година тя ще започне участието си на Australian Open с трофей на родна земя.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Барти надви Мугуруса и спечели трофея на Yarra Valley Classic Диана Андреева
Теми:  
ашли барти

Коментари





Следвайте ни в Facebook