Джокович откри сезон 2021 с успех над Шаповалов във висококачествен двубой!

от в 05:01 на 02.02.2021
Калоян Соколов

Новак Джокович откри сезон 2021 с трудна победа над Денис Шаповалов на ATP Cup. Младокът беше напълно равностоен на световния номер 1 и интригата в двубоя беше жива до последната точка, но все пак Ноле надделя със 7:5 7:5 и по този начин изравни резултата в сблъсъка между Сърбия и Канада, който ще бъде решен от срещата на двойки, която ще започне след броени минути и в нея отново ще видим Джокович в игра.

Мачът предложи висок интензитет и множество динамични размени, в които Шаповалов обикновено държеше инициатива, но често беше умело контриран от своя опонент и никой не можеше да вземе надмощие. Двамата сервираха на много високо ниво и изглеждаше, че ще станем свидетели на тайбрек, когато изведнъж канадецът допусна няколко леки неточности в единадесетия гейм и Джокера се добра до сетбол. Тогава последва феноменален минаващ удар от страна на балканеца и той взе преднина в отделните части.

Вторият сет стартира трудно за Шапо, тъй като той трябваше да спасява брейкбол още в самото начало, само че последва мощен сервис от страна на младока и опасността беше неутрализирана. Денис се чувстваше все по-комфортно на корта, като уинърите валяха от неговата ракета, ала отново се пропуска в същия момент от първата част и станахме свидетели на напълно огледално развитие, а Джокович сложи точка на спора с нова брилянтен пасингшот от форхенд страната.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович откри сезон 2021 с успех над Шаповалов във висококачествен двубой! Калоян Соколов
Теми:  
atp cup | денис шаповалов | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook