Рим: Томова се върна от 1:5 и водеше в решителния тайбрек, но допусна ново болезнено поражение

от в 15:03 на 07.05.2024
Елеонора Александрова

Виктория Томова започна квалификационната фаза в Рим по обещаващ начин. Първата ни ракета при жените спечели убедително първия си мач от пресявките, ала в решителния кръг допусна тежко поражение от мексиканката Рената Сарасуа. Българката сътвори истински подвиг, след като се върна от 1:5 и спаси два мачбола, ала силите не й достигнаха да довърши този обрат и мексиканката се наложи с резултат 6:4 2:6 7:6(5),а най-добрата ни тенисистка ще се надява да влезе в ролята на "щастлива губеща", за да играе в основната схема на турнира в италианската столица.

Двубоят започна силно за Вики, която реализира пробив още в първия сервис гейм на опонентката си. Латиноамериканката обаче съумя да изравни, а след 2:2 започна да играе все по-уверено, за сметка на неточностите, които българката започна да допуска и световната номер 103 изцяло пое контрола на сета го спечели с 6:4.

Началото на втората част бе напълно идентична на това на първата. Томова поведе с ранен пробив, а Сарасуа отново изглеждаше мотивирана да обърне играта в своя полза. Софиянката обаче имаше едно наум и не само успя да запази преднината си, но и да я увеличи с още един брейк. Така, с резултат 6:2, сетовете бяха изравнени.

Третата част започна ударно за мексиканката. Макар и Вики да имаше своите шансове да обърне резултата в по-ранен етап от сета, Сарасуа показа здрави нерви в по-важните моменти на геймовете. Така латиноамериканката си осигури аванс от два пробива и при 5:1 бе готова да сервира за мача. В този момент обаче сънародничката ни започна да играе по-освободено, което й позволи да спечели следващите два гейма.

При 5:3 Сарасуа имаше два мачпойнта пред себе си, ала играта ѝ започваше да става все по-нервна. Това позволи на първата ни ракета при жените да сътвори частичен обрат, за да се стигна до тайбрек. В решаващия дълъг гейм Вики започна по-добре от опонентката и дори бе на две точки от победата. След 5:3 играта на Томова започваше да се разпада, което позволи на Сарасуа да върне ритъма си и без да загуби разиграване в следващите 4 точки, мексиканката се поздрави с победата след 3-часов сблъсък.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Рим: Томова се върна от 1:5 и водеше в решителния тайбрек, но допусна ново болезнено поражение Елеонора Александрова
Теми:  
виктория томова | квалификации | Обзори | рената сарасуа | рим

Коментари





Следвайте ни в Facebook