Пиронкова записа нов успех и е на крачка от основната схема на АО!

от в 14:10 на 12.01.2021
Калоян Соколов

Цветана Пиронкова продължава с добрите си изяви в квалификациите на Аустрелиън Оупън. Българката отпусна само два гейма на японката Окамура в първия кръг, а днес На-Ли Хан също не успя да се противопостави успешно и българката я надигра след 6:0 3:6 6:1. По този начин Цвети е само на една победа от основната схема, като в утрешния ден ще се изправи в двубой срещу Маргарита Гаспарян за място в същинския турнир.

Пловдивчанката потегли ударно в срещата и рядко отпускаше дори точка на своята съперничка. Първата ни ракета играеше с отлична дълбочина, изчаквайки подходящата топка за атака и безмилосно завършваше с бекхендите си в опразнената половина от корта, а корейката нямаше никакъв шанс да противодейства, което предопредели изхода на първата част в полза на Пиронкова.

Цвети имаше три брейкбла на старта на втория сет, но не съумя да ги материализира и азиатката се разписа за пръв път в двубоя. Последваха колебливи минути за нашата състезателка, която започна често да пропуска от дланния си удар, докато Хан миксираше отлично играта със слайсове и изведнъж се оказа напред с 4:1. Това мотивира българката допълнително и тя на бърза ръка заличи пасива си, ала прибърза на няколко пъти в опитите да натисне и изведнъж общият резултат бе изравнен.

Пиронкова стабилизира представянето си в третия сет и дръпна с 4:0 гейма. Последва слабо подаване от страна на Цвети и тя загуби един от пробивите си аванс, но оттам насетне си възвърна изцяло контрола над мача и достигна до триумфален за нея завършек.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Пиронкова записа нов успех и е на крачка от основната схема на АО! Калоян Соколов
Теми:  
australian open | wta | бг тенис | цветана пиронкова

Коментари





Следвайте ни в Facebook