Рубльов изоставаше с два сета и 3:5 гейма в третия, но изкова феноменален обрат срещу Куери!

от в 19:24 на 29.09.2020
Калоян Соколов

Андрей Рубльов е единственият тенисист освен Новак Джокович, който има 3 АТП титли през сезона, а последната дойде само преди два дни в Хамбург. Така руснакът влезе на Ролан Гарос в ролята на сериозен фаворит, но той можеше да напусне надпреварата още на старта. Младокът сякаш не бе привикнал към условията в Париж и изведнъж се оказа изоставащ с 0:2 сета и 3:5 гейма, само че показа шампионска психика и сътвори сензационен обрат срещу Сам Куери - 6:7 6:7 7:5 6:4 6:3.

Първите два сета се развиха по изключително идентичен начин, като американецът повеждаше с пробив и бранеше аванса си до мига, в който трябваше да сервира за затварянето на частта. Тогава Рубльов неминуемо реализираше брейк и докарваше нещата до тайбрек, където обаче мощните сервиси на Куери накланяха везните в негова полза и изведнъж световният номер 12 се оказа изправен до ръба.

Ситуацията дори се потрети, ала този път руснакът отвърна с четири поредни гейма и запази надеждите си за победа живи. Фаворитът в двубоя ставаше все по-настъпателен в действията си и разхождаше високия си противник по целия корт, което определено не беше от полза на Куери и той загуби подаването си, след като Рубльов го матира с прекрасен минаващ бекхенд по правата. Поставеният под номер 13 се справяше по категоричен начин от сервис линията и закономерно развръзката щеше да дойде в пета решителна част.

Куери я откри със солиден гейм на свое подаване, ала руснакът продължаваше да има сериозно игрово предимство и много скоро получи три поредни възможности за пробив, като реализира последната от тях и скоро водеше с 3:1. Оттам насетне Рубльов действаше изключително спокойно и не позволи на опонента си да се върне в срещата, триумфирайки след малко над 3 часа прекарано време на корта. Във втория кръг за световния номер 12 предстои нелеката задача да се изправи срещу винаги опасния Алехандро Давидович Фокина.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Рубльов изоставаше с два сета и 3:5 гейма в третия, но изкова феноменален обрат срещу Куери! Калоян Соколов
Теми:  
андрей рубльов | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook