10-годишният Тео Давидов ще спори за държавната титла с първата ракета на САЩ!

от в 15:25 на 17.07.2021
Мирела Николова

Тео Давидов е само на 10 години, но още преди няколко месеца прикова вниманието на тенис света към себе си, след като видео, на което изпълнява еднакво добре форхенд както с дясната, така и с лявата си ръка, обиколи множество световни медии. Възходът на талантливото българче продължава с пълна сила и макар да е на едва 10 години, нашето момче ще спори за титлата на турнир в Америка, възрастовата граница на който е 12-годишна възраст.

По пътя си към финала на надпреварата, провеждаща се в Орландо, Тео постига 6 поредни победи, като записва престижни победи над втория и третия в ранглистата за младежи на САЩ. Нещо повече - 10-годишното дете не е загубило нито сет в хода на турнира. Именно поради тези причини неговият баща - Калин Давидов, сподели в профила си във Фейсбук, че целта им е вече изпълнена. 

"Нямаме очаквания към предстоящия финал, тъй като ще се изправи срещу най-добрия тенисист в САЩ в тази възрастова група - Джак Секърд. Той е левичар, много по-висок от Тео и скоро ще навърши 13 години. Тео има две загуби от него в миналото, но идният двубой е страхотна възможност за развитие!", написа още гордият баща.

Повече за историята на Тео Давидов можете да прочетете тук.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
10-годишният Тео Давидов ще спори за държавната титла с първата ракета на САЩ! Мирела Николова
Теми:  
бгтенис | любопитно | тео давидов

Коментари





Следвайте ни в Facebook