10 от най-запомнящите се реплики на Федерер и Надал един за друг

от в 22:46 на 05.06.2019
Мария Петрова

И през 2019 година така и не ставаме свидетели на отстъпление от страна на Роджър Федерер и Рафаел Надал. Двамата продължават да са в топ 5 на годишната ранглиста и сега ще се срещнат в полуфиналите на Откритото първенство на Франция в петък.

Вижте десет от най-интересните реплики на Надал и Федерер в навечерието на поредната легендарна битка на двамата в Париж.

Надал

"Ако той покаже най-добрия си тенис, аз не бих имал шанс. Ако играч като мен играе много, много добре, а топ тенисист като Федерер не покаже най-доброто от себе си, то аз мога да спечеля," Надал през 2004 година в Маями.

"Ако той играе много добре, то аз трябва да играя изключително. Ако не успея, то би било невъзможно да спечеля, тъй като той се представя с голяма увереност. Когато е на 100%, той играе на различно ниво. Невъзможно е да го спреш," Надал по време на ATP Finals в Лондон.

"Винаги сме имали чудесни отношения. Те не са се променили много от самото начало, защото винаги сме се държали с нужния респект. Прекарахме много време и в съвета на АТР, участвахме и заедно в демонстративни мачове. Не мисля, че това е само съперничество. Всички тези моменти ни накараха да ценим още повече тениса," Надал през 2010.

"Излизайки на корта срещу Роджър, то аз знам, че се изправям срещу изумителен състезател. Случилото се в миналото няма да ми е от помощ," Надал през 2014 на Australian Open.

"Говорим за комбинация между два различни стила, която прави тези мачове наистина специални. И двамата имаме свой подход, който ни е носил добър успех. Смятам, че това съперничество излиза от рамките на света на тениса. И хората извън нашия спорт говорят затова, а това е радващо за тениса," Надал на Australian Open 2017.

Федерер

"Смятам, че той е изключителен тенисист. Притежава удари, с които никой друг не разполага. А щом имаш това, то ти си уникален и специален. Освен това има нужния характер. Притежава нужната ментална и физическа подготовка да издържи, състезавайки се на най-високо ниво седмици и години наред. Доказвал се е толкова пъти. Завърна се след много травми пак и пак. Прави го да изглежда добре, а не е така. Играта му е изумителна. Много го уважавам по много причини", Федерер по време на Australian Open 2017.

"Няма равенства в тениса, но бих се радвал да споделя този трофей с Рафа тази вечер," - Федерер в края на Australian Open 2017.

"Няма да се случи. Не ни остават достатъчно години в активния спорт, а и класирането ни в ранглистата позволява да се срещаме само на финали в момента. Няма как да ги спечеля всичките срещу Рафа, честно казано. Той е твърде добър играч," Федерер затова дали ще може да навакса изоставането в преките мачове с Надал през 2017.

"Той определено е един от играчите, които ме направиха по-добър състезател. Не му благодаря затова, но ме накара да преработя моята игра и да се връщам на тренировъчния корт, мислейки какво да променя. Доволен съм от поуките, които извлякох," Федерер през 2017.

"Смятам, че ние сме много различни като личности, а също и като стил на игра. Независимо от това намираме начин да сме успешни. Така и нашето съперничество изглежда по-интересно. Голямо приключение е да бъда край Рафа наоколо," Федерер в Индиън Уелс тази година.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
10 от най-запомнящите се реплики на Федерер и Надал един за друг Мария Петрова
Теми:  
ROLAND GARROS | рафаел надал | роджър федерер | роджър федерер - рафаел надал | ролан гарос | ролан гарос 2019 | тенис | тенис бг | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook