11 аса и 28 уинъра: Осака записа 13-и пореден успех в "Мелбърн парк" и е на полуфинал

от в 14:19 на 07.01.2022
Мирела Николова

Наоми Осака не бе излизала на корта в официален мач от Откритото първенство на Австралия насам, но въпреки липсата на състезателна практика през този период, тя показва страхотно ниво на игра през последните няколко дни на турнира в Мелбърн, където вече е полуфиналистка. Японката стартира двубоя убедително, отпускайки едва гейм на Андрей Петкович в днешната им среща, и макар във втория сет да изпита известни колебания, тя все пак успя да затвори двубоя в своя полза, надделявайки с 6:1 7:5, за да си осигури място в полуфиналите, където я очаква сблъсък с Виктория Кудерметова.

Агресивната игра на бившата №1 в света ѝ носеше множество дивиденти и ѝ помогна да установи тотална доминация още от началните минути на мача. Тя бързо взе подаването на опонентката си, след което дублира аванса си от пробив, за да си изгради солидна преднина от 5:0, която предопредели изхода на откриващата част.

Във втория сет нито една от тенисистките не успяваше да затвърди пробива, който бе реализирала, и така равенството в геймовете се запази до 5:5, когато Осака успяваше да пласира дълбоко ударите си и възползвайки се от напрежението, обхванало ръката на Петкович, осъществи брейк в последния възможен момент, а гейм по-късно ликуваше с крайния успех.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
11 аса и 28 уинъра: Осака записа 13-и пореден успех в "Мелбърн парк" и е на полуфинал Мирела Николова
Теми:  
wta | мелбърн | наоми осака | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook