1/2-финалите в ИУ: Зрелището Швьонтек-Рибакина; Шампионката от АО срещу световната №7

от в 16:11 на 17.03.2023
Мартин Петков

През вчерашния ден бяха изиграни всички оставащи мачове от четвъртфиналната фаза на Мастърса в Индиън Уелс, като станаха ясни имената на тенисистките, намерили място във финалната четворка на надпреварата. Без време за губене, още днес предстои да научим кои две състезателки ще излязат в спор за трофея в Калифорния, но преди това трябва да се изиграят сблъсъците от полуфиналната фаза, в които ще проследим преки дуели между представителки на челната десетка на класацията на WTA.

Програмата на сингъл в "Златния щат" ще бъде открита със съревнованието, противопоставящо шампионката от Аустрелиън Оупън - Арина Сабаленка, която има 17 победи в 18 мача през сезона, и миналогодишната подгласничка в турнира - Мария Сакари. Досегашното им съперничество пък предвещава изключително оспорван двубой, след като беларуската има минимално предимство в баланса на успехите, водейки с 4:3 триумфа. Несъмнено от старта на надпреварата досега световната номер 2 е далеч по-убедителна в изявите си, като е загубила едва един сет, докато гъркинята трябваше да осъществи цели три обрата в общия резултат, за да заслужи мястото си в тази фаза на състезанието. Двубоят им е поставен под номер три в програмата и предвиденото му начало е не преди полунощ българско време.

Впоследствие на корта в Индиън Уелс ще излязат две от тенисистките, завоювали поне една титла от Големия шлем в хода на миналия сезон, а именно Ига Швьонтек и Елена Рибакина, чиито битки винаги приковават сериозно погледите към себе си. Любопитното в случая е, че въпреки наложената от полякинята доминация в последните 12 месеца, то тя все още няма победа над шампионката от Уимбълдън, която я надигра при досегашните им две срещи, втората от които датира от тазгодишното Открито първенство на Австралия. Въпреки това, то световната номер едно, защитаваща трофея си в надпреварата, бива сериозно фаворизирана, предвид факта че моментното ѝ състояние навярно е по-добро от това на представителката на Казахстан, която доскоро лекува контузия и прекара значително повече време на корта за мачовете си дотук в Калифорния.

Несъмнено двубоят, определен като мача на деня, обещава поредното зрелище по оста Швьонтек-Рибакина, като се очаква да стартира не преди 03:00 часа българско време. В последен мач за деня пък зрителите ще имат възможността да наблюдават своите любимци и настоящи шампиони в турнира - Джак Сок и Джон Иснър, които в опит да намерят място на втори пореден финал в надпреварата ще трябва да преодолеят съпротивата на носителите на трофея в Доха - Рохан Бопана и Матю Ебдън.

Пълната програма в Индиън Уелс за петък:

Stadium 1 (начало 20:00 часа):

1. Барбора Крейчикова/Катерина Синякова - Шуко Аояма/Ена Шибахара

2. Беатрис Хадад Мая/Лаура Зигмунд - Мию Като/Атила Сутяди 

3. Мария Сакари - Арина Сабаленка (не преди 00:00 часа)

4. Ига Швьонтек - Елена Рибакина (не преди 03:00 часа)

5. Джак Сок/Джон Иснър - Рохан Бопана/Матю Ебдън (не преди 05:00 часа)

Stadium 2 (начало 03:00 часа):

1. Нийл Скупски/Уесли Кулхоф - Сантиаго Гонсалес/Едуар Роже-Васлен


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
1/2-финалите в ИУ: Зрелището Швьонтек-Рибакина; Шампионката от АО срещу световната №7 Мартин Петков
Теми:  
wta | Арина Сабаленка | елена рибакина | ига швьонтек | индиън уелс | мария сакари | програма

Коментари





Следвайте ни в Facebook