17-годишният Лилов намери място в първия си професионален финал при мъжете!

от в 07:33 на 24.10.2021
Калоян Соколов

Виктор Лилов може да се състезава под американски флаг, но е от български прозиход и втората му родина определено има с какво да се гордее през днешния ден! Тийнейджърът се утвърди като един от най-перспетивните юноши в света, след като достигна до финала на Уимбълдън и оттам последва незабавен негов опит за транзиция към мъжкия тенис, който засега върви повече от успешно. Младокът вече записа първите си точки за ранглистата, а освен това имаше шанса да се състезава в пресявките на Мастърса в Индиън Уелс, където отстъпи на Жоао Соуса.

През тази седмица пък Виктор прави невероятен рейд на надпреварата от серииите "Фючърс" в Канкун и заслужено се класира за първия си финал при професионалистите. Състезалтеят с български корени нямаше никакви проблеми срещу седмия поставен Мбвендва Мбитхи и го надигра с разгромното 6:2 6:1.

Лилов взе противниковото подаване на цели седем пъти в срещата, докато самият той се пропука само веднъж при собствен начален удар и така 17-годишният играч напълно си заслужи класирането в двубоя за трофея, където негов опонент ще бъде топ поставения Матиас Франко Дескоте.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
17-годишният Лилов намери място в първия си професионален финал при мъжете! Калоян Соколов
Теми:  
бгтенис | виктор лилов | Обзори | фючърс

Коментари





Следвайте ни в Facebook