Най-младият швейцарец на ATP 1/4-финал или историята на Доминик Стрикър

от в 11:51 на 20.05.2021
Диана Андреева

Името на Доминик Стефан Стрикър едва ли ви е познато. 419-ти в световната ранглиста, той е носител на ATP Challenger титла, както и на трофей от Големия Шлем при юношите. Но в момента е едно от най-обсъжданите играчи в Тура не заради тези си постижения, ами заради доброто си представяне на Geneva Open 2021. Стрикър е част от основната схема благодарение на уайлдкард, който му бе предоставен от организаторите. Младокът неведнъж е тренирал със своя сънародник и легенда в мъжкия тенис Роджър Федерер, което е и една от причините очакванията към него да са толкова големи през тази седмица. 

Жребият му не бе особено благоприятен, тъй като той трябваше да изиграе първия си мач на ниво ATP срещу бившия световен номер три Марин Чилич. Въпреки че не беше фаворит, Стрикър бе почти безпогрешен и заслужено се повдрави с успех - 7:6(5) 6:1. Приказката за Доминик не приключи до тук, тъй като вчера той записа нова победа, като този път негова "жертва" стана Мартон Фучович. 

След броени часове Доминик ще срещне Пабло Андухар, за да се опита да продължи да пише история, класирайки се за 1/2-финалната фаза. През вчерашния ден той се нареди в престижна класация, наред с 20-кратния шампион от Големия шлем Роджър Федерер, тъй като стана най-младият  швейцарец, който е сред последните осем на ATP събитие от 2000-ната година насам. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Най-младият швейцарец на ATP 1/4-финал или историята на Доминик Стрикър Диана Андреева
Теми:  
доминик стрикер | женева

Коментари





Следвайте ни в Facebook