18-годишният Пьотр Нестеров постигна първа победа на Шлем в кариерата си!

от в 22:37 на 06.09.2021
Мирела Николова

Българското участие на тазгодишното Открито първенство на САЩ продължава и през втората седмица, след като 18-годишният Пьотр Нестеров стартира с победа кампанията си в юношеската надпревара в Ню Йорк. По-рано през годината българинът взе участие в Ролан Гарос и Уимбълдън за младежи, но и в двата случая отпадна още на старта, което означава, че днешният му успех е неговият първи такъв в турнири от Големия шлем. 

Благодарение на ранкинга си нашето момче влезе директно в основната схема на надпреварата, където в първи кръг го очакваше двубой с преминалия през квалификациите германец Филип Флориг. Сънародникът ни демонстрира отлична игра и през по-голямата част от времето доминираше събитията на корта, което го изведе и до крайния успех с 6:1 6:7(4) 6:3. В следващата фаза Пьотр ще се изправи срещу Алехандро Мансанера Петруса.

Нестеров спечели по категоричен начин дебютната част и дори бе повел с пробив и 4:2 във втората, преди опонентът му да навакса изоставането си и да вкара сета в тайбрек, където началният удар на родния ни представител се пропука, и така Флориг успя да измъкне втората част. В решителния трети сет резултатът вървеше гейм за гейм до 3:3, когато българинът влезе в серия от три поредни гейма и реализирайки пробив в последния възможен момент, се поздрави с крайната победа. 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
18-годишният Пьотр Нестеров постигна първа победа на Шлем в кариерата си! Мирела Николова
Теми:  
us open | бгтенис | пьотр нестеров

Коментари





Следвайте ни в Facebook