18-годишният Руне: Не искам просто да вляза в топ 20, а да бъда като Голямата тройка

от в 20:28 на 05.10.2021
Мирела Николова

Холгер Витус Нодсков Руне несъмнено е сред бъдещите звезди на мъжкия тенис и макар да е само на 18 години, той даде сериозна заявка за предстоящи успехи на тазгодишното Открито първенство на САЩ. Там той срещна на старта Новак Джокович, като дори успя да спечели сет срещу водача в ранглистата, демонстрирайки изключително вдъхновяваща игра, с която впечатли всички зрители. Макар да допусна поражение, младият датчанин остави само хубави впечатления и изглежда, че е само въпрос на време да настъпи моментът на неговия пробив в световния елит.

В свое скорошно интервю тийнейджърът показа невероятна увереност в своите възможности и се прицели не просто в прогресиране в класацията на АТР, но и в заемане на местата на представителите на Голямата тройка.

"Целта ми не е просто да вляза в топ 20 на ранглистата, а да бъда най-добрият. Искам да съм като Джокович, Надал и Федерер - да печеля много титли в турнирите от Шлема и да играя също толкова добре, колкото и те. Вярвам, че имам голям потенциал и страхотен екип до себе си, които ще ми помогнат да постигна това, към което се стремя. Ясно осъзнавам факта, че пътят ще бъде дълъг, но съм готов да положа необходимите усилия и да работя здраво", каза 18-годишният Руне, който по настоящем се намира на 124-та позиция.

Източник: GoTennis.ru

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
18-годишният Руне: Не искам просто да вляза в топ 20, а да бъда като Голямата тройка Мирела Николова
Теми:  
atp | голямата тройка | интервю | любопитно | новак джокович | рафаел надал | роджър федерер | холгер руне

Коментари





Следвайте ни в Facebook