18-годишният Стрикер изхвърли Хуркач, Чилич с комфортна победа

от в 15:36 на 10.06.2021
Валери Андреев

Световният №335 Доминик Стрикер стартира участието си на Мерцедес Къп с двусетов успех над Раду Албот, а ден по-късно записа дори още по-престижна победа, отстранявайки шампиона от Мастърс 1000 в Маями - Хуберт Хуркач. Малдият швейцарец надделя над поляка след 7:6(5) 7:6(5) в равностоен двубой, а с успеха си и успя да достигне до 1/4-финалната фаза на надпреварата на трева, където ще се изправи срещу Сам Куери.

Двамата демонстрираха изключително висока ефективност на начален удар, особено при първи такъв, което им позволи и да се задържат далеч от брейковете, а въпреки че швейцарецът изостана с пробив в началото на втория сет, той мигновенно се събра и успя да се върне в сета, реализирайки рибрейк. В тайбреците, Стрикер успяваше да се държи близо в резултата, не позволявайки на опитния си опонент да се откъсне, а впоследствие съумявайки да реализира минибрейк за 6:5 и в двата гейма, той наклоняваше везните в своя полза.

В друг двубой от днешния ден Марин Чилич се наложи над Николоз Басилашвили с категоричното 6:3 6:2, като опитния хърватин напомни за добрите си изяви в миналото на трева, показвайки колко опасен може да бъде по време на двубоя.

В хода на двубоя, бившият №3 беше много категоричен на свое подаване, нанизвайки 19 аса в хода на срещата, а това и спомогна съществено да го запази от неприятностите. За сметка на това Николоз не можеше да се похвали с подобна категоричност и отстъпвайки в 3 свои подавания отсъпи в срещата. 

Чилич най-вероятно ще бъде сред непоставените на Уимбълдън, като заедно с Ник Кирьос и Фелисиано Лопес, ще бъде от доста опасните и тежки съперници за фаворитите в надпреварата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
18-годишният Стрикер изхвърли Хуркач, Чилич с комфортна победа Валери Андреев
Теми:  
марин чилич | хуберт хуркач | щутгарт

Коментари





Следвайте ни в Facebook