2-кратни шампиони от Шлема и бивши водачи в ранглистата се отказват на US Open

от в 12:54 на 17.08.2023
Калоян Соколов

Хуан Себастиан Кабал и Роберт Фара ще се оттеглят от професионалния тенис на тазгодишния US Open. Колумбийската двойка властваше в надпреварите при каретата през 2019-та година, когато триумфира последователно на Уимбълдън и US Open, заемайки заедно върха в световната ранглиста при тандемите.

Кабал и Фара бяха неразделни тенис партньори през последното десетилетие, като заедно спечелиха 19 ATP титли, от които две дойдоха на Мастърса в Рим и то в последователни години. В момента двамата южноамериканци са съответно под номер 48 и 72 в класацията при двойките, което се дължи на сериозните проблеми с рамото на Фара и това дори го принуди да играе на инжекции през целия настоящ сезон.

Освен това колумбийците вече са на по 37 години и семейството се е превърнало в техен основен приоритет, а ето и какво обявиха самите те на своята извънредна пресконференция в Богота:

"Не сме взели това решение от днес за утре. Много емоционално е да се разделим със спорта, който практикуваме през последните 30 години, но сме на такъв житейски етап, че вече други неща са по-важни от успехите на корта. Мечтали сме за този живот и това да достигнем до върха, което прави раздялата трудна, само че това е правилното за нас.

През последните две години, то нямаше седмица, в която и двамата да се чувстваме добре физически. Спортът все още е в кръвта ни, но телата ни стават все по-износени. Сега просто трябва да благодарим на света на тениса, на живота и най-вече на Бог. Имахме много преживявания. Много сме щастливи и спокойни, защото дадохме всичко от себе си" - споделиха двамата пред местните медии.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
2-кратни шампиони от Шлема и бивши водачи в ранглистата се отказват на US Open Калоян Соколов
Теми:  
atp | любопитно | отказване | роберт фара | хуан себастиан кабал

Коментари





Следвайте ни в Facebook