2 от 2: Джокович и Беретини бяха категорични и на двойки, за да увеличат аванса на Европа

от в 00:41 на 25.09.2022
Мирела Николова

Новак Джокович и Матео Беретини могат да бъдат повече от доволни от показаното през днешния ден, след като по-рано днес донесоха по една победа поединично на отбора на Европа, а в последния двубой за деня двамата обединиха сили и на двойки, където също се поздравиха с крайния успех. От другата страна на мрежата застанаха Джак Сок и Алекс Де Минор, но те не успяха да спрат устрема на сърбо-италианското дуо, което надделя в последователни сетове със 7:5 6:2 и така увеличи преднината на европейците до 8:4 точки в общия резултат.

Макар за първи път да играеха като тандем, Джокович и Беретини демонстрираха отличен синхрон още от началните минути на срещата и благодарение на първокласните ретури на балканеца и чудесните рефлекси в близост до мрежата двамата реализираха пробив още в дебютното противниково подаване, за да се откъснат с 3:0. Те сервираха безупречно в хода на целия сет и безпроблемно поддържаха преднината си, ала в деветия гейм последва истинско изригване от представителите на световния отбор, които след няколко страхотни изпълнения осъществиха пробив на нула и скоро изравниха резултата за 5:5. Това по никакъв начин не притесни финалистите от миналогодишния Уимбълдън, които моментално се мобилизираха и успяха да реализират нов пробив в последния възможен момент, с който си подпечатаха успеха в откриващата част.

Вторият сет се разви под доминацията на сърбо-италианския дует, който си спечели овациите на публиката с не едно и две зрелищни изпълнения и взе ранен аванс от брейк и 4:1. Чутовният сервис на европейците, съчетан със забележителната им игра в близост до мрежата и честите неточности на опонентите, помогна на Джокович и Беретини да развият преднината си, като в осмия гейм те успяха да дублират по-рано направения пробив, за да сложат окончателен край на спора.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
2 от 2: Джокович и Беретини бяха категорични и на двойки, за да увеличат аванса на Европа Мирела Николова
Теми:  
atp | laver cup | Двойки | матео беретини | новак джокович | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook