2 от 2: Радулов последва Дженев и България има двама 1/8-финалисти на Аустрелиън Оупън!

от в 08:35 на 24.01.2023
Мартин Петков

Илиян Радулов се утвърди като един от най-талантливите млади български играчи, след като 17-годишният ни талант през миналата година спечели първата си точка за световната ранглиста, постигайки това на фючърса в Созопол и впоследствие беше близо до класиране за четвъртфиналната фаза в курортния град. Тийнейджърът в края на 2022-ра се включи в неофициалното световно първенство за юноши - "Ориндж Боул", където в надпреварата до 18г. на сингъл остана трети, докато в карето оформи тандем с друг роден талант в лицето на връстника си Адрияно Дженев и двете български момчета се поздравиха с трофея.

Началото на новия сезон за Илиян беше дадено с надпреварата от категория J300 в Трангалион, където нашето момче отпадна в третия кръг, преди да даде старт на дебютното си участие на турнир от Големия шлем за юноши, а именно Аустрелиън Оупън, където нашето момче зае статута на втори поставен в схемата и несъмнено предвид резултатите си в последно време изглежда в ролята на един от фаворитите за титлата. Радулов вече откри кампанията си в Мелбърн в неделния ден с успех в три части на старта, докато днешният триумф на пловдивчанина във втория кръг срещу китаеца Тианхуй Жанг беше далеч по-изразителен и дойде след малко над 90 минути на корта - 6:4 7:6(2). По този начин българинът се класира за осминафиналите в състезанието, където също така място намери и Адрияно Дженев, и ще срещне непоставения Оливър Оякаар от Естония.

В откриващата част на двубоя Илиян потегли свръхзвуково с пробив аванс, но отговорът от страна на китаеца не закъсня и скоропостижно паритетът беше възстановен, но само за да видим поредните отлично проведени комбинации в офанзивен план на втория поставен в схемата, който записа сета на сметката си.

Във втората част съотношението на силите беше изравнено, като всеки от двамата таланти изчакваше шанса си и наглед решителна крачка беше направена от Жанг в 11-ия гейм, когато той проби, ала Радулов запази завидно хладнокръвие, за да реализира рибрейк и впоследствие заслужи победата си в сблъсъка, подпечатвайки я в тайбрек.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
2 от 2: Радулов последва Дженев и България има двама 1/8-финалисти на Аустрелиън Оупън! Мартин Петков
Теми:  
australian open | бгтенис | илиян радулов | следваща генерация | тенис таланти

Коментари





Следвайте ни в Facebook