2020 за Саша: обвинения в домашно насилие, бащинство, краткотрайни партньорства

от в 13:06 на 09.01.2021
Анисия Стоева

В чисто спортно отношение 2020 г. представляваше напредък за Александър Зверев на корта. Той започна годината с полуфинал на Откритото първенство на Австралия, след което загуби финала на US Open, след като водеше с два сета, преди да завърши с две титли в Кьолн и да достигне двубой в спор за титлата на Мастърса в Париж. И все пак той се отправя към новия сезон с повече въпросителни от необходимото.

Надвиснали като буреносен облак са твърденията за домашно насилие, отправени от бившата му приятелка Олга Шарипова през ноември. Зверев категорично ги отрече, като заяви, че са „неоснователни и неверни“, а Шарипова казва, че не планира да подава правна жалба. Също така Саша трябва да стане баща в началото на 2021 г. на дете от друга бивша приятелка- Бренда Патея, която разкри, че е бременна през октомври. Германецът (освен всичко останало) има предизвикателството да търси нов треньор, след като партньорството му с Давид Ферер приключи. Двамата започнаха да работят заедно в средата на годината и изглежда дадоха някои обещаващи резултати. Ферер обаче обяви тази седмица, че е решил да прекрати сътрудничеството им:

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Alexander Zverev (@alexzverev123)

,,В момента не съм правилният човек, който може да помогне на Александър". Въпреки че изглежда, че взаимоотношенията им са приключили приятелски, Ферер е третият бивш играч, напуснал треньорския щаб на Зверев след Хуан Карлос Фереро и Иван Лендъл. За разлика от Давид, нито Фереро, нито Лендъл напуснаха позитивно настроени.

Иван, който помогна на Анди Мъри да направи своя пробив в Големия шлем, заяви през 2019 г., че Зверев „има някои проблеми извън корта, които затрудняват работата по начин, който не съответства на неговата философия“. Фереро предположи, че Зверев е твърде разсеян по въпроси извън игрището: „Александър беше три часа на корта, но не можеше да проведе качествена тренировка в продължение на час и половина. Имаше недоволство. Спира. Ядосва се. Разсейва се. По това време се скарахме поради липсата на точност и уважение към членовете на екипа, въпреки че баща му ми помогна много“.

Публичният имидж на Зверев представлява трудности. Той игнорираше правилата за социална дистанция по време на Adria Tour миналото лято, а след това беше забелязан на парти, когато трябваше да се самоизолира.

Действията му накараха германския вестник Suddeutsche Zeitung да го определи като "новото лошо момче на тениса". Проблемите около него идват в неподходящо време, тъй като някои от основните му съперници изглежда правят следващата стъпка. Може да е стигнал до финал на Шлем през 2020 г.(и да се е доближил много близо до победата), но все още изглежда, че е изостанал от Доминик Тийм и Даниил Медведев, като преди това беше смятан за този, който може да наруши доминацията на „Големите трима'.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
2020 за Саша: обвинения в домашно насилие, бащинство, краткотрайни партньорства Анисия Стоева
Теми:  
александър зверев

Коментари





Следвайте ни в Facebook