3 години по-късно: Мъри се завърна в Мелбърн с драматична петсетова победа!

от в 09:34 на 18.01.2022
Владислав Риждов

 Анди Мъри се завърна в Мелбърн по повече от драматичен начин и показа, че отново може да се съревновава с най-добрите. Три години от последната си среща на кортовете в Мелбърн Парк, британецът надделя в петсетов трилър над Николоз Басилашвили и продължава към втория кръг на Аустрелин Оупън, където ще се изправи срещу Таро Даниел - 6:1 3:6 6:4 (5)6:7 6:4 за 3 часа и 51 минути.

Срещата започна по вкуса на британеца. След като двамата взеха откриващите си подавания по убедителен начин, Мъри постепенно взе пълния контрол над сета и със солидна игра поведе с 3:1. Шотландецът обаче не спря дотук и продължи да диктува темпото на корта, докато неговият съперник не намери начин да му се противопостави. Откриващата част отиде бързо в историята, след като Мъри не даде нито гейм повече на Басилашвили и откри сметката си в резултата.

Последва подем в представянето на грузинеца и ролите на корта се промениха във втория сет. Агресивният стил на игра на 21-я поставен започна да дава резултат и той бързо се озова във водеща позиция с аванс от двоен пробив. Мъри съумя веднага да редуцира част от пасива си, но с безгрешната си игра Басилашвили запази водачеството си и изравни отделните части.

Третият сет стартира равностойно, с експресни подавания от двете части на корта. Последва маратонски гейм на Басилашвили, от който победител излезе Мъри, повеждайки с брейк. Само че грузинецът моментално направи рибрейк. Третият пореден пробив не закъсня, като този път той бе реализиран от бившия номер 1. Мъри успя да увеличи преднината си, а впоследствие спечели комфортно частта.

Паритетът на корта отново беше налице и в сет номер четири. Двамата съперници си размениха по един бърз брейк в средата, но нито един не можа да се откъсне в резултата и така логично се стигна до тайбрек. Там инициативата бе на страната на световния номер 23. Няколко бързи точки от страна на грузинеца направиха преднината му почти незаличима - 5:1. Мъри обаче се бори докрай и спечели четири от следващите пет точки, но Басилашвили не допусна изненада и гарантира пета решителна част.

Тя започва по чудесен начин за участващия с "уайлд кард" Мъри. Той направи серия от десет поредни спечелени точки, за да отвори дистанция от 3:0. Въпреки че беше почти четири часа на корта, шотландецът не показа никаква умора и продължи да се приближава уверено към успеха. Басилашвили обаче също се окопити и изравни геймовете, но накрая Мъри показа по-голяма воля за победа и сложи точка на спора след като нанесе нов удар по съперника си.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
3 години по-късно: Мъри се завърна в Мелбърн с драматична петсетова победа! Владислав Риждов
Теми:  
анди мъри | Аустрелиън Оупън 2022 | николоз басилашвили | обзор | открито първенство на австралия

Коментари





Следвайте ни в Facebook