3 от 3: Блестяща Томова потегли с безапелационен успех в квалификациите на Ролан Гарос!

от в 19:09 на 17.05.2022
Мирела Николова

Квалификациите за тазгодишното Открито първенство на Франция стартираха великолепно за българските представители, след като всеки един от тях преодоля откриващия кръг на пресявките. През вчерашния ден Димитър Кузманов постави успешно начало на българското участие, а днес Изабелла Шиникова и Виктория Томова се присъединиха към него след нови двусетови победи.

Вики, която е десета поставена в схемата на квалификациите, не остави никакви шансове на световната №220 Кейти Суон, преодолявайки съпротивата ѝ след час и 17 минути, за да оформи крайното 6:3 6:2. Така нашето момиче продължава към втория етап на квалификационния турнир, където ѝ предстои да се изправи срещу победителката от срещата между Варвара Флинк и Марина Мелникова.

Още от дебютните минути на двубоя българката бе агресивна на ретур, което ѝ позволи да достигне до брейкбол във второто подаване на съперничката, който незабавно бе материализиран след нова порция солидни удари от страна на Томова. Тя продължи да доминира в противниковите сервис геймове и в седмия гейм дублира преднината си от пробив, за да увеличи аванса си на 5:2. Макар да допусна момент на колебания в ответното си подаване и да инкасира брейк, то веднага след това софиянката материализира третия си сетбол, доближавайки се на крачка от крайния успех.

Статуквото на корта се запази и във втората част, където Томова бе непоколебима в подаванията на Суон и реализира пробив във всяко едно от тях. Световната №113 имаше своите неубедителни минути на собствен сервис, поради което инкасира два брейка, но те не се оказаха фатални и водачеството в резултата непрекъснато бе на нейна страна. Така тя достигна до три мачбола на ретур в осмия гейм, последният от които бе оползотворен след два блестящи печеливши удара, гарантирали ѝ класиране напред.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
3 от 3: Блестяща Томова потегли с безапелационен успех в квалификациите на Ролан Гарос! Мирела Николова
Теми:  
wta | бгтенис | виктория томова | Обзори | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook