30 години по-късно: Агаси подаде ръка на Болетиери в най-трудния момент за специалиста

от в 21:20 на 28.11.2022
Калоян Соколов

Преди малко повече от седмица голяма част от медиите излязоха с информацията, че 91-годишният Ник Болетиери е напуснал този свят. Легендарният треньор обаче опроверга тези слухове, въпреки че се бори със сериозна бъбречна инфекция и почти не става от своето легло.

Все пак Болетиери увери как нищо не може да събори "старо италианско куче" като него и към момента е повече от щастлив, защото е заобиколен от членовете на своето семейство и получава множество съобщения от близките си хора, които не спират да се грижат и интересуват от неговото здраве. Оказва се, че Андре Агаси също не е пропуснал да се обади на бившия си наставник, макар че двамата не говорят помежду си от близо 30 години насам.

Бившият номер едно заминава още в тийнейджърка възраст за академията Болетиери, където едновременно учи и подобрява своите тенис умения, а самият той сравнява със същински ад този период от живота си и често влиза в пререкания със самия Ник, който обаче вижда с колко специален талант си има работа и си затваря очите неведнъж пред провиненията на бъдещия 8-кратен шампион от Шлема.

Всъщност в крайна сметка между двамата се завързва много добро партньорство на корта и в един момент те дори стават приятели, което помага на американския играч най-сетне да реализира своя потенциал и Агаси закономерно стига до трофея на Уимбълдън през 1992-ра. Нещата обаче се изменят сериозно през следващата година, защото специалистът е застигнат от сериозни финансови дългове и е принуден да продаде академията си на безценица.

Това кара Болетиери да предяви претенции към своя състезател, че заслужава много по-голямо от тогавашното си заплащане. Поведението на Ник пък не се харесва особено на мистър Ретур, който моли да обсъдят въпроса малко по-късно, но треньорът обявява публично раздялата си с Агаси само няколко дни след това и известява затова тенисиста чрез писмо, в което думите му са абсолютно идентични спрямо неговото изявление в пресата.

Оттогава 52-годишният мъж спира всякакъв контакт с някогашния си наставник, ала на тазгодишния Ден на благодарността решава да подаде ръка на един от своите ментори в професионалния си път, като двамата провеждат сърдечен и продължителен телефонен разговор, а самият Ник Болетиери е дълбоко изненадан от този жест и не скрива радостните си сълзи.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
30 години по-късно: Агаси подаде ръка на Болетиери в най-трудния момент за специалиста Калоян Соколов
Теми:  
atp | андре агаси | любопитно | ник болетиери

Коментари





Следвайте ни в Facebook