5-кратният шампион претърпя разгром: Де Минор отново беше непреодолимо препятствие за Мъри

от в 20:44 на 20.06.2023
Калоян Соколов

Алекс де Минор сложи край на серията от 10 поредни победи на Анди Мъри. Бившият номер едно спечели в поредни седмици Чаланджърите в Сърбитън и Нотингам , което накара много специалисти да считат, че британецът ще бъде един от скритите фаворитите на предстоящия Уимбълдън, имайки предвид двете му титли в турнира и това, че вече е един от малкото състезатели с изразен афинитет към тревната настилка.

Всъщност Мъри се нуждаеше от само един спечелен мач на тазседмичния турнир в Куинс, но изглежда беше изчерпал физическите си сили, защото не можа да се противопостави на Алекс Де Минор и отстъпи пред австралиеца с 3:6 1:6. Любопитното е, че Де Минор надигра Мъри със същия резултат в Монте Карло и вече има четири победи от също толкова срещи с трикратния шампион от Шлема. По този начин седмият поставен се класира за осминафиналата фаза, където го очаква сблъсък с Диего Шварцман.

Стартът беше много положителен за местния представител, който спечели с лекота откриващото си подаване и впоследствие имаше цели три точки за пробив, само че световният номер 18 съумя да измъкне сервис гейма си и оттам насетне пое контрола над мача. Де Минор постепенно направи битката изключително физическа, като дългите разигравания изобилстваха и 5-кратният шампион имаше трудности да се задържа в тях, което позволи на по-високоранкирания тенисист да реализира два брейка, с които уверено затвори откриващия сет.

Втората част стартира с уверено сервиране от страна на двамата тенисисти, които си размениха по един лесно спечелен сервис гейм, но впоследствие отново Де Минор влезе в дълга печеливша серия и си заслужи правото да разполага с началния удар при преднина от 5:1 в негова полза. Разбира се, то шотландският боец нямаше намерение да се предава и отрази три мачбола, ала нямаше сили за нещо повече и трябваше да напусне състезанието.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
5-кратният шампион претърпя разгром: Де Минор отново беше непреодолимо препятствие за Мъри Калоян Соколов
Теми:  
atp | алекс де минор | анди мъри | куинс | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook