6-месечното чакане приключи: Кирьос потегли към Европа и ще е на корта още другата седмица!

от в 17:51 на 06.06.2023
Мартин Петков

Дългоочакваното завръщане на Ник Кирьос в игра предстои най-после да се случи. Австралиецът, който за последно взе участие във финалите на АТР на двойки в Торино, откъдето датира и заключителният му официален двубой, състоял се преди близо шест месеца вече, подаде заявка, която в крайна сметка не отказа, както стори на другите надпревари през 2023-та година досега, за АТР 250 турнира на трева в Щутгарт, провеждащ се от 12 до 18 юни, и след около седмица време се очаква отново да излезе на корта в Тура.

Финалистът от Уимбълдън ще излети по-късно днес от родната Канбера в посока Европа, което стана ясно от социалните медии, където Ник подкани неговите фенове да ми задават въпроси, за да убие време преди пътуването. Неговата приятелка Костен Хаци също показа как вече се е приготвила за път, макар че самата тя сподели пред своите последователи, че няма никакво желание да напуска общия си дом с тенисиста.

Прогнозите за световния номер 26 след злощастното пропускане на домашния му Аустрелиън Оупън поради операция в коляното, на която трябваше миналогодишният финалист от Уимбълдън да се подложи, бяха свързани още с участие на Мастърсите в Индиън Уелс и Маями през март, но след като това не се случи, впоследствие Кирьос в типично свой стил пропусна сезона на клей и предстои да се завърне именно за тревните надпревари. В звездния списък за състезанието в германския град Щутгарт пък откриваме още Тейлър Фриц, Франсис Тиафо, Хуберт Хуркач, Денис Шаповалов, Лоренцо Музети, първата ни ракета Григор Димитров, както и двукратният шампион в турнира Матео Беретини, който ще се завърне в игра да защитава трофея си след двумесечно отсъствие от кортовете поради травма.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
6-месечното чакане приключи: Кирьос потегли към Европа и ще е на корта още другата седмица! Мартин Петков
Теми:  
atp | завръщане | матео беретини | Ник Кирьос | щутгарт

Коментари





Следвайте ни в Facebook