6 сервиса отдолу в един гейм и обрат от 0:40? Само Бублик може да си го позволи (видео)

от в 12:22 на 25.05.2024
Калоян Соколов

Александър Бублик безспорно заема приза за най-голям шоумен в ATP Тура, имайки предвид отсъствието на Ник Кирьос. Казахстанецът не се старае да се съобразява със стандартните норми и правила в тениса, а просто е себе си на корта и във всеки един момент е готов да открадне шоуто, без да се притеснява от отсрещната реакция. През тази година подобни моменти са често срещани в изпълнения на световния номер 19, който в Аделаида бръкна в пакетчето с чипс на един от зрителите, за да се подкрепи по време на мача си с Лоренцо Музети, а на Мастърса в Монте Карло губеше толкова лошо от Борна Чорич, че отстъпи ракетата си на един от подавачите на корта.

Вчера пък Бублик изигра своя дебютен клей ATP полуфинал на омразния си клей, но не изглеждаше никак развълнуван от този факт и сякаш гледаше да напусне корта максимално бързо. Казахстанецът се изправи срещу местния представител Джовани Мпетши Перикар, който досега в кариерата си нямаше нито една победа на ниво ATP, но това не му попречи да срази втория поставен в Лион с 6:4 7:5 и да се класира за дебютния си финал в Тура.

Въпреки всичко това, то фоксуът сякаш остана отново повече върху шампиона от Монпелие, който в петия гейм направи нещо немислимо, а именно да изпълни цели 6 сервиса отдолу. Това се случи при преднина от 3:1 гейма и 0:40 в полза на французина, а очевидно Бублик беше отписал това си подаване и сервираше само и единствено отдолу през всяко едно от следващите разигравания, а елементът на изненада сработи и той съумя да спечели сервис гейма си.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
6 сервиса отдолу в един гейм и обрат от 0:40? Само Бублик може да си го позволи (видео) Калоян Соколов
Теми:  
atp | александър бублик | лион | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook