7-а поредна победа: Бублик "върза геврек" на световния №48 и е в третия кръг на Уимбълдън!

от в 15:07 на 06.07.2023
Мартин Петков

Александър Бублик не може да бъде спрян в последните две седмици и няма да е пресилено, ако кажем, че се намира в най-добрата си спортна форма изобщо някога, след като записа седма поредна победа и вече е в третия кръг на Уимбълдън. Казахстанският представител, който разгърна тенис таланта си на турнира в Хале и триумфира с най-голямата титла в своята кариера, продължава със силните си изяви и в All England Club, като през днешния ден се наложи над Джей-Джей Улф в последователни сетове - 6:3 7:6(5) 6:0. С успеха си световният номер 26 си резервира билет за третия етап върху "свещената трева", където в спор за място във втората седмица на надпреварата ще срещне един измежду квалификанта Максимилиан Мартерер и "щастливия губещ" Майкъл Мо.

Началото на двубоя се оказа изключително обещаващо за 23-ия поставен, който на бърза ръка засвидетелства умението си да пласира завършващи удари от всички краища на корта и поведе с пробив, ала мигновено след това изигра кошмарен сервис гейм и инкасира рибрейк. Този момент обаче далеч не повлия толкова негативно на Саша, както навярно щеше да се случило няколко месеца по-рано в хода на годината, и той продължи да гради атаките си със завидно спокойствие, като умело изчакваше възможността си да нанесе печелившо отиграване, където бе безпогрешен, и в шестия гейм отмъкна отново началния удар на американеца, за да запише откриващия сет на сметката си.

Втората част до голяма степен се оказа лишена от интрига, след като сервисът функционираше на обичайното си високо ниво за всекиго от двамата състезатели и единственият брейкбол, на който станахме свидетели, се откри пред шампиона в Хале, ала световният номер 48 не трепна под напрежение и го заличи, с което впоследствие предизвика изиграването на тайбрек. В него Бублик стартира с изящна къса топка, за да си осигури аванс от минипробив, като го поддържаше до самия край, преди да допусне възстановяване на равенството при 5:5 точки, но съумя да остане хладнокръвен и светкавично отговори с блестящ ретур, за да дублира преднината си в отделните сетове.

Третата част пък се превърна в шоуто на казахстанския представител, който воден от страхотното си настроение ни демонстрира неколкократно своя талант под формата на различни трикови удари, чрез които напълно обезкуражи Улф, за да поведе с два пробива аванс. Оттам насетне крайният изход на срещата бе въпрос на време и докато американецът видимо нямаше какво повече да покаже от себе си на корта, то Бублик се възползва от възможността и "върза геврек" на съперника си, слагайки точка на спора със стил.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
7-а поредна победа: Бублик "върза геврек" на световния №48 и е в третия кръг на Уимбълдън! Мартин Петков
Теми:  
atp | александър бублик | джей джей уулф | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook