"8 е по-добро число": Уилямс не показа милост към Халеп и си поиска титла от Уимбълдън

от в 11:34 на 13.09.2023
Калоян Соколов

Серина Уилямс не показа никакво съчувствие към Симона Халеп, която вчера трябваше да разбере шокиращата новина, че е извадена за 4 години от професионалния тенис. Въпросното наказание стана факт, след като румънката даде положителна проба за веществото роксадустат по време на US Open 2022 и не успя да докаже случайното му наличие в кръвта си.

Легендарната тенисистка пък изглежда не таи никак топли чувства към някогашната си голяма съперничка, която я разгроми с 6:2 6:2 във финала на Уимбълдън през 2019-а и така спря Уилямс към това да завоюва своята 24-та титла от Шлема, с което да изравни Маргарет Корт на върха по този показател.

"8 е по-добро число" - гласи постът на Серина в социалните мрежи, с който явно подканя тенис органите да лишат Халеп от завоювания си трофей на "свещената трева" и по този начин американката да се превърне в служебна шампионка. Припомняме ви, че Уилямс притежава 7 купи от Уимбълдън, така че намекът е повече от ясен и ако това действително се случи, то тя ще повтори постижението на Роджър Федерер, който към момента е рекордьор по брой спечелени издания на третата "мейджър" надпревара през сезона.

Любопитното е, че Серина също така е харесала пост на своята сънародничка Никол Гибс, която изразява своето разочарование от новините свързани с 2-кратната шампионка от Шлема:

"Разочароващо е да откриеш, че около половината герои на дните ти като играч са мамели. Това прави спорта глупав, а битката нечестна. Чудиш се колко други се промъкват безнаказано" - написа бившата номер 68.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
"8 е по-добро число": Уилямс не показа милост към Халеп и си поиска титла от Уимбълдън Калоян Соколов
Теми:  
wta | любопитно | серина уилямс | симона халеп

Коментари





Следвайте ни в Facebook