Адриан Андреев предстои да участва на още топ турнири до края на 2019

от в 17:11 на 30.10.2018
Георги Христов

Както е известно Адриан Андреев се изкачи до №4 в новото издание на световната ранглиста при юношите. Младата надежда на българския тенис спечели бронзов медал на "Мастърс" състезанието на най-добрите осем в Чънду (Китай) и прибави 320 точки към актива си. Така Адриан има в момента 2123.75 точки. Пред него са само №1 в световната ранглиста Цен Чун Хсин от Китайско Тайпе, №2 е олимпийският шампион Юго Гастон от Франция и №3 Себатиан Баес от Аржентина. От началото на следващата година от класацията ще отпаднат Гастон и Баес, които навършват 18 годишна възраст. Така Андреев може да се изкачи на втора позиция.

До края на предстоящия сезон Адриан Андреев предстои да защитава 280 точки от турнира "Еди Хер". През миналата кампания Адриан спечели титлите на единично и на двойки на турнира "Еди Хер" във Флорида. Андреев ще участва и на турнира за юноши "Ориндж Боул", който е от най-високата категория "А" в календара на ITF.

Андреев се представя изключително силно през 2018 година. Освен бронзовото отличие от финалния "Мастърс" най-добрите осем юноши, той стана европейски вицешампион, спечели титлата на двойки на US Open и завоюва сребърен медал на младежката олимпиада. Той стана първият български тенисист, който участва на младежка олимпиада и също така първият, който се класира за Мастърса на осемте най-добри в света до 18 години. През месец май Адриан спечели турнира в Милано от най-високата категория „А".

Програмата на Адриан до края на сезона:
19-25 ноември - Mundial Juvenil Yucatan HSBC FMT - GR.A
26-02 декември - Eddie Herr International Junior Championship - GR.1
03-09 декември - Orange Bowl - GR.A


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Адриан Андреев предстои да участва на още топ турнири до края на 2019 Георги Христов
Теми:  
адриан андреев | еди хер | мастърс младежи | ориндж боул | тенис | цен чун хсин | юноши

Коментари





Следвайте ни в Facebook