Рекорд: Адриан Андреев се изкачи до №4 в ранглистата при юношите

от в 21:53 на 15.10.2018
Георги Христов

С представянето на младежките Олимпийски игри в Рио де Жанейро Адриан Андреев записа нов рекорд в световната ранглиста при юношите. Българинът се изкачи с три позиции и вече заема 4-то място в класацията. Самото класиране се определя на базата на най-добрите шест турнира на сингъл на тенисистите и най-добрите шест при двойките. Като точките при дуетите се делят на четири и се добавят към актива поединично.

Както е известно Андреев загуби в полуфиналите поединично на състезанието в Буенос Айерс от Факундо Диас Акоста от домакините. След това Адриан взе сребърен медал при двойките заедно с Ринки Хиджиката.

Самият Андреев вече се класира за финалния турнир при юношите на най-добрите осем в Чънду (Китай). В тази класация Андреев зае седмото място. Тенисистите ще бъдат разпределени в две групи от четирима. В групите ще се играе по системата всеки срещу всеки, а първите двама ще се класират за полуфиналите.

Надпреварата в китайския град ще започне след една седмица - от 22 октомври.

Лидер в ранглистата при юношите е Ценг Чунг Хсин с 25 турнира, пред Уго Гастон (22), Себастиан Баес (21), Андреев (30), Себастиан Корда (8), Факундо Диас Акоста (38), Лоренцо Мусети (36) и Николас Мехиа (37).

През 2018 Андреев спечели US Open при двойките, а на Европейското първенство в Клостерс загуби финала.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Рекорд: Адриан Андреев се изкачи до №4 в ранглистата при юношите Георги Христов
Теми:  
адриан андреев | тенис | тенис ранглиста

Коментари





Следвайте ни в Facebook