Адриан Андреев: Сравненията с Григор няма да ми повлияят

от в 12:39 на 17.09.2018
Георги Христов

Адриан Андреев спечели титлата на двойки при юношите на Откритото първенство на САЩ и донесе пореден повод за гордост на България. Последният и единствен до момента такъв успех за страната ни датира от 2008, когато Григор Димитров също взе такъв трофей от Големия шлем.

В момента Адриан тренира в академията на IMG във Флорида, една от най-големите агенции в света, която работи с водещи тенисисти като Новак Джокович и Мария Шарапова. Той прекарва в родината си около месец годишно, тъй като от 5 години е изцяло посветен на тенис кариерата си.

"Нормално приех успеха. Забавлявахме се и нямаше чак толкова много напрежение. Емоцията след това не беше много голяма. Еуфорията при хората беше голяма и много от тях ме поздравиха. Не мога да се сетя кой беше първи. Оценявам го.

"В тениса трябва да вървиш по стъпките си. Няма как да победиш играчи, които са по-силни от теб," заяви Андреев пред Нова телевизия.

Той коментира и сравненията с Григор Димитров. "Аз нямам подобни очаквания. Искам да се развивам, да подобрявам играта си. Не знам колко ще ми тежат. Щом нямам очаквания, няма как да ми влияят."

Следващите предизвикателства за Адриан са Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес и финалния Мастърс при юношите. С титлата си от US Open младият ни тенисист зае седмото от осем места за финалите на най-добрите в света до 18 години.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Адриан Андреев: Сравненията с Григор няма да ми повлияят Георги Христов
Теми:  
адриан андреев | григор димитров | тенис

Коментари





Следвайте ни в Facebook