Без интрига в битката на поколенията: Солиден Надал изнесе открит урок на 16-годишния Бланш

от в 19:31 на 25.04.2024
Калоян Соколов

Рафаел Надал разгроми Дарвин Бланш в битката на поколенията от Мастърса в Мадрид. Сблъсъкът прикова вниманието заради разликата от 22 години между играчите, а испанецът показа, че на Бланш му е твърде рано да се надява на нещо повече срещу него и се наложи с категоричното 6:1 6:0 за 65 минути игрово време. Наглед Краля на клея показа добра физическа форма, но днешната среща беше просто една тренировка в игрови условия за него и тепърва предстои да видим колко точно е напреднал Рафа през изминалата седмица, защото във втори кръг ще има шанс да вземе реванш от Алекс Де Минор, от когото загуби в Барселона.

Мачът започна напълно според очакванията, като младокът видимо беше притеснен от възможността да се изправи срещу живата легенда на играта и вземаше редица прибързани решения, които водеха до множество непредизвикани грешки. Надал пък удряше топката с отлична дълбочина и видимо разполагаше с много по-тежки удари от своя съперник, който не можеше да му се противопостави по никакъв начин и скоро резултатът набъбна до 3:0 в полза на бившия номер едно.

Тогава Бланш показа страхотния потенциал на своя начален удар и реализира два аса, за да намали изоставането си до 1:3, но оттам насетне Матадора тотално доминираше на корта и не отпусна нито гейм повече на тийнейджъра до приключването на откриващия сет, който продължи едва половин час.

Ритъмът в двубоя изцяло липсваше в началото на втората част и трудно можехме да извадим някакви генерални изводи за формата на Рафа. Все пак манакорецът блесна с някои мощни форхенди, за да реализира пореден пробив и така да се откъсне напред с 2:0. 16-годишният тенисист впечатли със страхотни единични изпълнения при следващото си подаване, само че ги редуваше с бързи неточности отново инкасира брейк, който дойде след страхотна размяна в близост до мрежата, при която Надал демонстрира страхотен усет и завърши с прекрасно бекхенд воле.

Впоследствие местният любимец не остави никакви шансове на американеца и увеличи серията си на 9 поредни гейма, за да сложи точка на спора и по този начин заради феновете на препълнения "Маноло Сантана".


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Без интрига в битката на поколенията: Солиден Надал изнесе открит урок на 16-годишния Бланш Калоян Соколов
Теми:  
atp | дарвин бланш | мадрид | Обзори | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook