Победоносният ход на Матадора продължава: Надал ликува след 3-часова битка и е 1/8-финалист в Мадрид!

от в 20:15 на 29.04.2024
Елеонора Александрова

Рафаел Надал продължава да демонстрира своето бляскаво завръщане на любимата си настилка. Испанецът отново впечатли тенис почитателите с изключителната си воля, като продължава да е без загубен сет в хода на кампанията си в Мадрид. Матадора надделя Педро Качин с 6:1 6:7(5) 6:3 и по този начин се класира за 1/8 финалите, където ще срещне световния номер 31 Иржи Лехечка.

Надал наложи убийствено темпо на игра още в самото начало. Макар и аржентинецът да имаше своите обещаващи моменти и да не изглеждаше готов да се предаде, то мощните си форхенди и впечатляващата защита, характерни за играта на Матадора, помогнаха на бившия номер 1 да доминира над представителя на топ 100 във всеки един аспект.

Така за малко повече от 45 минути игра испанецът взе първия сет с едва един загубен гейм.

Достойното представяне на Качин в първия сет бе възнаградено във втория. Умората започваше играе лоша роля върху Рафа, което позволи на световния номер 91 да набере необходимата инерция, чрез която да си осигури преднина от два пробива. Точно след 4:1 Надал показа, че не е готов да отстъпи на по-неопитния си опонент. В този критичен за него момент той отново вдигна темпото си на игра, като дори заради почитателите на играта с емблематичния си "banana shot".

Матадора съумя да намали изоставането си до един пробив и изглеждаше дишаше във врата на южноамериканеца. Деветият гейм ни предложи истинска драма във всеки един аспект от играта, като точно тогава Надал успя да изравни резултата. Впоследствие сетът се стигна до тайбрек. Още в началото на дългия гейм Качин изглеждаше готов да изравни резултата в световете, ала упорството на легендарния му опонент направи задачата му по-трудна. Все пак аржентинецът съумя да спечели тайбрека със 7:5.

Спечеленият втори сет се оказа прекалено голяма хапка за аржентинеца. Грешките започваха да се появяват една след друга у Качин, за сметка на Надал, който играеше по-солидна от опонента си. Това даде сериозен тласък в играта на Матадора, който реализира пробив още в първия гейм. Въпреки неприятното начало за по-високо ранкирания тенисист, южноамериканецът все пак съумя да изравни резултата, ала 22-кратният "мейджър" шампион отново успя да поеме контрола в сета. Така Надал съумя да запази преднината си до самия край на сета и така да се класира за своя първи 1/8 финал на Мастърс турнир от 2022-ра насам!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Победоносният ход на Матадора продължава: Надал ликува след 3-часова битка и е 1/8-финалист в Мадрид! Елеонора Александрова
Теми:  
atp | мадрид | Обзори | педро качин | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook