Безкомпромисен: Рубльов не остави шансове на Фриц и е първият финалист в Мадрид!

от в 18:50 на 03.05.2024
Елеонора Александрова

Мадрид определно е мястото, където Андрей Рубльов прави своя най-силен турнир през този сезон. След като "детронира" действащия шампион Карлос Алкарас в четвъртфиналната фаза на надпреварата, то днес руснакът не остави шансове на Тейлър Фриц и с резултат 6:4 6:3 се класира за финала, където ще се бори за дебютната си титла в испанската столица Феликс Оже-Алиасим или Иржи Лехечка.

Срещата започна силно за Фриц, който със мощната си, но и ефективна игра бе по-активният при разиграванията, за сметка на неочакваните грешки на световния номер 8 и с брейк още в първия гейм изглеждаше готов да контролира събитията на корта. Рубльов обаче не изглеждаше готов да отстъпи на противника си по никакъв начин и още в следващия гейм съумя да отвърне на пробива. Макар и американецът все още да продължаваше да налага своето високо темпо на игра, руснакът започваше да играе все по-убедително с всяка изминала минута. Това си пролича при 5:4, когато московчанинът съумя да реализира пробив на нула и така да поведе.

По подобие на предната част, и във втората Фриц започна ударно и имаше два брейкпойнта в първия гейм. За разлика от при първия сет, в този момент Рубльов не допусна пробивът да стане факт. Следваха минути на бързи разигравания и силна сервис игра от двете страни. Шестият гейм обаче се оказа преломният момент на двубоя, тъй като точно тогава представителят на топ 10 успя да поведе с брейк и така да си осигури необходимата преднина. След това интрига липсваше откъм развитие на двубоя и по този начин за близо 35 минути игра във втория сет и с резултат 6:3 Андрей Рубльов ще се бори за своята втора Мастърс титла в кариерата си!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Безкомпромисен: Рубльов не остави шансове на Фриц и е първият финалист в Мадрид! Елеонора Александрова
Теми:  
atp | андрей рубльов | мадрид | Обзори | тейлър фриц

Коментари





Следвайте ни в Facebook